Örömmel jelentjük, hogy a TED portál új verziója 2024. január 29-én megkezdi a működését (figyelem: ez tervezett időpont, az üzembe helyezés végleges dátuma még változhat). Szeretné tudni, milyen új funkciók lesznek elérhetők, milyen javításokat eszközöltünk a portálon, és ezek milyen könnyítéseket jelentenek majd a felhasználók számára? Ajánljuk figyelmébe cikkünket, mely ismerteti a legfontosabb újításokat.

Figyelem: programozási hibák miatt az e-hirdetmények megjelenítése jelenleg nem tökéletes. Már dolgozunk a probléma megoldásán. További tudnivalókért és útmutatásért kérjük, látogasson el erre az oldalra.

Már lehet regisztrálni a TED-adatok továbbfelhasználóinak szóló 4. műhelytalálkozóra, amelyre 2023. december 14-én kerül sor.

TED kezdőoldal

A felhasználói interfész nyelve sikeresen meg lett változtatva ''magyar'' nyelvre.

Mi a TED?

A TED (Tenders Electronic Daily) az európai közbeszerzésnek szentelt „Kiegészítés az Európai Unió Hivatalos Lapjához" c. kiadvány online változata.

A webhelyen évente 735 ezer közbeszerzési felhívás (ezen belül 258 ezer ajánlati felhívás) jelenik meg, összesen kb. 670 milliárd euró értékben.

Mire használhatom a TED-et?

A TED az Európai Unió, az Európai Gazdasági Térség és a világ más országai által nyújtott üzleti lehetőségekhez biztosít ingyenes hozzáférést.

A TED portál hétfő és péntek között minden nap kb. 2600 új közbeszerzési hirdetménnyel bővül.

A közbeszerzési hirdetmények között ország, régió, üzleti ágazat és egyéb szempontok szerint tallózhat, kereshet és válogathat.

Az egyes közbeszerzési dokumentumokkal kapcsolatos információkat az EU 24 hivatalos nyelvén tesszük közzé. Az Európai Unió intézményeinek hirdetményei teljes terjedelmükben megjelennek ezeken a nyelveken.

Miért érdemes regisztrálnom a TED-en?

  • Azért, hogy a keresési profilokat igényei szerint beállíthassa.
  • Azért, hogy a keresési profiljai alapján e-mailben értesítéseket kaphasson.
  • Azért, hogy az RSS-hírcsatornákat weboldalaihoz és RSS-olvasóihoz igazíthassa.
  • Azért, hogy az összes hirdetmény kapcsán igénybe vehesse a gépi fordítást.