Ofertanții individuali sau in asociere nu trebuie să se regăseasca în situațiile prevăzute la art.164, art.165 si art.167 din Legea nr.98/2016.
Modalitatea prin care poate fi demonstrata îndeplinirea cerinței:
— Se va completa DUAE de către operatorii economici participanți la procedura de atribuire cu informațiile aferente situatiei lor,
— DUAE se va depune dupa caz, de către asociat,
— Documentele justificative care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE urmează a fi prezentate, la solicitarea autorității contractante, de către ofertantul clasat pe primul loc în clasamentul intermediar la finalul evaluării ofertelor.
Documentele vor fi acceptate numai incarcate in SICAP cu semnatura electronica extinsa.
Aceste documente pot fi:
a) Certificate constatoare privind lipsa datoriilor RESTANTE cu privire la plata impozitelor, taxelor sau a contribuțiilor la bugetul general consolidat (bugetul local, buget de stat, etc) care trebuie să fie valabile la momentul prezentării;
b) Cazier judiciar al operatorului economic si al membrilor organului de administrare, de conducere sau de supraveghere al respectivului operator economic, sau a celor ce au putere de reprezentare, de decizie sau de control în cadrul acestuia așa cum rezultă din certificatul constatator emis de ORNC/actul constitutiv;
c) După caz, documente prin care demonstrează faptul că operatorul economic poate beneficia de derogările prevăzute la art.166 alin.2, art.167 alin.2, art.171 din Legea nr.98/2016 privind achizițiile publice;
d) Alte documente edificatoare, după caz.
NOTĂ 1: În cazul ofertanților persoane juridice străine se vor prezenta certificate/documente echivalente care să fie valabile la momentul prezentării. În cazul în care în țara de origine sau țara în care este stabilit ofertantul sau asociatul nu se emit documente de natura celor prevăzute mai sus, sau respectivele documente nu vizează toate situațiile prevăzute la art.164,165 și art.167 din Legea nr.98/2016, autoritatea contractantă are obligația de a accepta o declarație pe propria răspundere sau, daca în țara respectiva nu exista prevederi legale referitoare la declarația pe propria răspundere, o declarație autentică în fața unui notar, a unei autorități administrative sau judiciare sau a unei asociații profesionale care are competențe în acest sens.
Declaratia pe propria raspundere privind neincadrarea in prevederile art. 60 din Legea nr. 98/2016, conform model de la sectiunea Formulare, se va intocmi de catre fiecare ofertant/asociat, si va fi prezentata de toti participantii odata cu depunerea DUAE si ofertei in SEAP, cu informatii aferente situatiei lor.
Persoanele cu functie de decizie din cadrul autoritatii contractante implicate in procedura de achizitie publica sunt urmatoarele:
Cristina Pavaluta - Director general; Marlena Panduru - Director general adjunct; Mirela Negrus - Director general adjunct; Maria Stanciu - Sef serviciu financiar-contabilitate; Raicu Maria - consilier superior; Dumitru Sauciuc - Sef birou juridic contencios; Maria Irina Lazar - consilier achizitii; Iuga Georgiana - consilier achizitii; Ciubotaru Mirela - consilier achizitii; Fichiu Florin-consilier achizitii.
NOTĂ 2: Cerința se aplică inclusiv pentru asociat care completează informațiile aferente situației lor la nivelul unui DUAE distinct (daca este cazul).
CERINȚA 1 - APLICABILĂ PENTRU TOATE LOTURILE
Conform art.196 alin.2 din Legea nr.98/2016, autoritatea contractantă solicită ofertantului clasat pe primul loc după aplicarea criteriului de atribuire să depună următoarele:
Certificat constatator emis de ONRC din care să rezulte obiectul de activitate al respectivului operator economic. Obiectul contractului trebuie să aibă corespondent în codul CAEN din certificatul constatator emis de ONRC. Informațiile cuprinse în acesta trebuie să fie valabile în momentul prezentării în SEAP.
Operatorii economici ce depun oferta trebuie să dovedească o formă de înregistrare în condițiile legii din țara de rezidență, să reiasă că operatorul economic este legal constituit, că nu se află în niciuna dintre situațiile de anulare a constituirii, precum și faptul că are capacitatea profesională de a realiza activitățile ce fac obiectul contractului.
Potrivit prevederilor art.193 din Legea nr.98/2016, autoritatea contractantă va accepta în cadrul ofertelor DUAE (Documentul Unic de Achiziție European) în locul documentelor solicitate în vederea demonstrării cerințelor de calificare, inclusiv a capacității de exercitare, ca dovadă preliminară.
Modalitatea de îndeplinire: se va completa DUAE de către operatorii economici cu informațiile aferente situațiilor lor.
Documentele justificative care probeaza indeplinirea celor asumate prin completarea DUAE sunt:
— Certificatul constatator emis de Ministerul Justiției - Oficiul Registrului Comerțului, din care să rezulte denumirea completă, sediul social și punctul/punctele de lucru, persoanele autorizate (administratori/persoane împuternicite), domeniul de activitate principal/domeniile de activitate secundare și codurile CAEN aferente acestora; Certificatul Constatator trebuie să conțină informații reale/actuale la data prezentării acestora. Obiectul contractului trebuie să aibă corespondent în codul/codurile CAEN din certificatul constatator,
— pentru ofertanți străini - Documente care dovedesc forma de înregistrare/atestare ori apartenență din punct de vedere profesional, conforme legii țării de rezidență a operatorului economic. Toate documentele vor fi însoțite de traducerea autorizată în limba română.
La momentul depunerii documentelor justificative actualizate (solicitate doar ofertantului clasat pe primul loc), ofertantul trebuie să fie autorizat în baza art. 15 din Legea nr.359/2004, respectiv în domeniul obiectului contractului, pentru fiecare lot în parte.
Pentru activitatea specifică în domeniului contractului ofertantul nu poate desfășura activități economice dacă nu face dovada autorizării conform art. 15 din Legea nr. 359/2004, referitor la,,procedura autorizării funcţionării’’:
(1) în vederea eliberării de către biroul unic din cadrul oficiului registrului comerţului de pe langă tribunal a certificatului de înregistrare conţinând codul unic de înregistrare sau, după caz, a certificatului de înscriere de menţiuni, solicitantul are obligaţia să depună, odată cu cererea de înregistrare şi actele doveditoare, declaraţia-tip pe propria răspundere, semnată de asociaţi sau de administratori din care să rezulte, după caz, că:
a) persoana juridică nu desfaşoară, la sediul social sau la sediile secundare, activităţile declarate, o perioadă de maximum 3 ani;
b) persoana juridică îndeplineşte condiţiile de funcţionare prevăzute de legislaţia specifică în domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protecţiei mediului şi protecţiei muncii, pentru activităţile precizate în declaraţia-tip;
(2) orice modificare cu privire la cele declarate atrage obligaţia solicitantului de a depune la biroul unic din cadrul oficiului registrului comerţului de pe lângă tribunal o nouă declaraţie-tip pe propria răspundere corespunzătoare modificărilor intervenite;
(3) oficiul registrului comerţului de pe lângă tribunal înregistrează în registrul comerţului datele din declaraţiile-tip prevăzute la alin. (1) şi (2).
Certificatul ONRC este necesar pentru a verifica informaţiile cuprinse în acesta şi care trebuie să fie reale/actuale la data limită de depunere a ofertelor.
NOTĂ:
1. În situația în care din documentele justificative actualizate (solicitate doar ofertantului clasat pe primul loc), nu reiese că ofertantul este autorizat conform art.15 din Legea nr.359/2004 pentru desfășurarea de activități care fac obiectul achiziției, cerința se consideră neîndeplinită, iar oferta inacceptabilă.
Toate documentele/ofertele depuse pe SICAP trebuie să fie semnate cu semnătură electronică extinsă bazată pe un certificat calificat, eliberat de un furnizor de servicii de certificare acreditat.
2. În situația în care vor fi executate părți din contract de catre asociat, dovada înregistrării și corespondența activităților principale/secundare din cadrul acesteia cu obiectul achiziției se va prezenta obligatoriu și de către asociat, pentru partea din contract pe care o va realiza fiecare.
CERINȚA 2 – APLICABILĂ DOAR PENTRU LOTURILE 4 ȘI 5, respectiv pentru produsele: “Dezinfectant și tablete dezinfectante”, “Gel dezinfectant pentru mâini 70 % alcool”, “Dezinfectant pentru mâini TP 1 pe bază de alcool”, “Dezinfectant pentru suprafețe TP 2 pe bază de alcool”, “Dezinfectant pentru suprafețe TP 2 pe bază de clor”, “Tablete clor dezinfectante” și “Alcool sanitar”, conform Ordinului 10/368/112010
Produs avizat de către instituțiile abilitate ale statului român, respectiv să aibă Aviz valabil de punere la dispoziție pe piața României a unui dezinfectant, produs biocid, emis de către autoritatea națională competentă (Ministerul Sănătații prin Comisia Națională a Produselor Biocide), după caz, o copie după acest aviz va fi inclusă în propunerea tehnică, conform art.7 din ORDINUL nr. 10/368/11/2010 privind aprobarea procedurii de avizare a produselor biocide care sunt plasate pe piaţă pe teritoriul României.
Modalitatea de îndeplinire: Se va completa DUAE de către operatorii economici participanți la procedura de atribuire a contractului de achiziție publică cu informațiile solicitate de către autoritatea contractantă – informații referitoare la îndeplinirea cerințelor privind capacitatea de exercitare a activității profesionale. Documentul justificativ care probează îndeplinirea celor asumate prin completarea DUAE, respectiv avizul însoțit de anexe, urmează să fie prezentat, la solicitarea autorității contractante, doar de către ofertantul clasat pe primul loc în clasamentul intermediar întocmit la finalizarea evaluării ofertelor.
Avizul de functionare (însoțit de anexe) emis de către autoritatea națională competentă (Ministerul Sănătații pri... detalii pe www.e-licitatie.ro