Persoane de contact:
1) dl. Emil COSTEA - tel.: 0788398958; e-mail: costea.emil@incas.ro
2) dl. Radu BOGATEANU - tel.: 0721258624; e-mail: bogateanu.radu@incas.ro
1. DUAE aferent procedurii de atribuire este pus la dispoziția operatorilor economici, configurat de către autoritatea contractanta direct în SEAP. Operatorii economici vor completa DUAE direct în SEAP, cu informațiile/răspunsurile aferente încadrării/neîncadrării în motivele de excludere, respectiv îndeplinirii criteriilor de calificare solicitate de către autoritatea contractanta, ținând cont de calitatea în care aceștia participa la procedura de atribuire, respectiv ofertant, ofertant asociat, subcontractant, terț susținător, după caz.
2. Solicitările de clarificări referitoare la prezenta documentație de atribuire se vor adresa în mod exclusiv în SEAP în cadrul procedurii de atribuire derulate prin mijloace electronice, autoritatea contractantă urmând să nu dea curs solicitărilor adresate prin altă modalitate de comunicare decât cea stabilită. Orice operator economic interesat are dreptul de a solicita clarificări sau informații suplimentare în legătură cu documentația de atribuire nu mai târziu de 20 zile înainte de termenul limită stabilit pentru depunerea ofertelor. Clarificările transmise după acest termen vor fi luate în considerare doar în măsura în care autoritatea contractantă apreciază că sunt în interesul derulării în condiții bune a procedurii de atribuire. Conform art.160-161 din Legea 98/2016, autoritatea contractantă va răspunde în mod clar și complet tuturor solicitărilor de clarificări/ informații suplimentare, în a 11-a zi inainte de data limita stabilita pentru depunerea ofertelor. Răspunsul consolidat la clarificările solicitate va fi publicat in SEAP.
3. În cazul în care autoritatea contractantă solicită prezentarea anumitor clarificări/completări în scopul verificării conformității ofertei cu cerințele impuse, răspunsul ofertantului se transmite în SEAP, doar în format electronic, semnat cu semnătură electronică extinsă. În situația în care răspunsul ofertantului este postat în SEAP fără semnătură electronică extinsă, oferta sa va fi asimilată prevederilor art. 137 alin.(2) lit.j din HG 395/2016 și va fi respinsă ca inacceptabilă.
Pe parcursul procesului de evaluare, AC poate solicita clarificari cu privire la doc primite de la of, fiind incidente dispozitiile alin (1) art. 136 din HG 395/2016.
•Orice comunicare, solicitare, informare, notificare si altele asemenea vor fi încarcate în SEAP si vor fi semnate cu semnatura electronica extinsa.
Solicit de clarificari se vor adresa in lb rom, prin intermediul SEAP, Sectiunea ”Solicitari de clarificari/Intrebari/Comunicari” din cadrul procedurii de atribuire derulate prin mijloace electronice iar raspunsurile la acestea vor fi publicate in lb romana, in SEAP la Sectiunea ” Solicitari de clarificari/Intrebari/Comunicari” din cadrul anuntului de participare. Pt transm solicit de clarificari op ec tbe sa se inregistreze in SEAP (www.e-licitatie.ro : - ca op ec; - ca participant la procedura de atribuire.
Comisia de evaluare va transmite solicit de clarificare in legatura cu oferta, in lb romana, prin utilizarea facilitatilor tehnice disponibile in SEAP (Sectiunea “Solicitari de clarificari/Intrebari/Comunicari”). Op ec vor transmite raspunsurile la clarificari si eventualele doc solicitate pe parcursul evaluarii of, prin intermediul SEAP (Sectiunea “ Solicitari de clarificari/Intrebari/Comunicari”), integral in sectiunea corespunzatoare respectivei solicitari, in format electronic, sub forma unuia sau a mai multor doc/fisiere distincte semnate cu semnatura electronica conform preved Legii nr. 455/2001 privind semnatura electronica.
• In cazul în care prin aplicarea criteriului de atribuire “cel mai bun raport calitate pret”, vor rezulta doua sau mai multe oferte pe locul 1, autoritatea contractanta va solicita clarificari, in vederea prezentarii de catre operatorii economici de pe locul 1 a documentului/documentelor care contin noi valori ale pretului ofertat (re-ofertare). In cadrul procesului de reofertare prin intermediul SEAP, of au obligatia de a imbunatati sau de a mentine of initiala transmisa in SEAP. In situatia in care ofertantii nu transmit ofertele imbunatatite se considera ca acestia si-au pastrat oferta initiala. Pe parcursul procesului de evaluare, AC poate solicita clarificari cu privire la doc primite de la of, fiind incidente dispozitiile alin (1) art. 136 din HG 395/2016.
4. SEMNAREA CONTRACTULUI
Autoritatea Contractanta va informa operatorii economici cu privire la rezultatul aplicării procedurii de atribuire în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Indiferent de momentul inițierii procedurii de atribuire, autoritatea contractantă va verifica, înainte de încheierea contractului, respectarea dispozițiilor referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intră sub incidenta legislației privind finanțele publice.
Înainte de încheierea contractului, ofertantul declarat câștigător va prezenta contractele încheiate cu subcontractanții, în cazul în care părți din contract urmează sa se îndeplinească de unul sau mai mulți subcontractanți. Contractele de subcontractare vor cuprinde cel puțin informațiile minim solicitate de Autoritatea Contractanta prin Documentația de Atribuire, în corelare cu acordurile de subcontractare prezentate în cadrul ofertei, iar valoarea acestora va fi în concordanta cu valoarea declarata. Contractele de Subcontractare vor include în mod obligatoriu o anexa în care Ofertantul desemnat câștigător și Subcontractantul:
- vor consemna opțiunea privind plata directa a Subcontractantului, daca este cazul;
- vor preciza contul bancar al Subcontractantului în care se vor realiza direct plățile, daca este cazul;
- vor indica, pentru fiecare articol din Formularul de Propunere Financiara, suma aferenta părții subcontractate pentru care este desemnat Subcontractantul;
Înainte de încheierea contractului, ofertantului declarat câștigător, în condițiile în care acesta este o asociere, i se va solicita sa prezinte Acordul de asociere autentificat, în conformitate cu prevederile art. 54 alin. (2) din Legea 98/2016.
După prezentarea documentelor mai sus menționate, ofertantului desemnat câștigător i se va comunica data stabilită pentru semnarea contractului. Se vor avea în vedere prevederile art. 144 din HG 395/2016.
Cerintele tehnice definite la nivelul anuntului de participare, caietului de sarcini sau altor documente complementare, prin trimiterea standardelor, la un anumit producator, la marci, brevete, tipuri, la o origine sau la o productie/metoda specifica de fabricatie/prestare/executie, vor fi intelese ca fiind insotite de mentiunea ”sau echivalent”
Limba de redactare a ofertei - ROMANA