Lieferungen - 240699-2022

06/05/2022    S89

Rumänien-Călărași: Fahrräder

2022/S 089-240699

Bekanntmachung vergebener Aufträge

Ergebnisse des Vergabeverfahrens

Lieferauftrag

Rechtsgrundlage:
Richtlinie 2014/24/EU

Abschnitt I: Öffentlicher Auftraggeber

I.1)Name und Adressen
Offizielle Bezeichnung: Municipiul Calarasi
Nationale Identifikationsnummer: 4445370
Postanschrift: Strada: Bucureşti, nr. 140A
Ort: Calarasi
NUTS-Code: RO312 Călăraşi
Postleitzahl: 910058
Land: Rumänien
Kontaktstelle(n): Constantin Cristinela
E-Mail: seap@primariacalarasi.ro
Telefon: +40 0242311031
Fax: +40 0242311031
Internet-Adresse(n):
Hauptadresse: http://www.primariacalarasi.ro
Adresse des Beschafferprofils: http://sicap-prod.e-licitatie.ro/pub
I.4)Art des öffentlichen Auftraggebers
Regional- oder Kommunalbehörde
I.5)Haupttätigkeit(en)
Allgemeine öffentliche Verwaltung

Abschnitt II: Gegenstand

II.1)Umfang der Beschaffung
II.1.1)Bezeichnung des Auftrags:

Achiziție de echipamente si sistem bike-sharing pentru proiectul cu titlul „ SPORIREA GRADULUI DE MOBILITATE AL POPULAȚIEI PRIN INTRODUCEREA UNUI SISTEM INTEGRAT DE MOBILITATE URBANĂ ALTERNATIVĂ, CU STAȚII INTELIGENTE AUTOMATIZATE DE BICICLETE”, COD SMIS 129358

Referenznummer der Bekanntmachung: 445370_2020_PAAPD1306349
II.1.2)CPV-Code Hauptteil
34430000 Fahrräder
II.1.3)Art des Auftrags
Lieferauftrag
II.1.4)Kurze Beschreibung:

Furnizare echipamente si sistem bike-sharing pentru proiectul cu titlul „ SPORIREA GRADULUI DE MOBILITATE AL POPULAȚIEI PRIN INTRODUCEREA UNUI SISTEM INTEGRAT DE MOBILITATE URBANĂ ALTERNATIVĂ, CU STAȚII INTELIGENTE AUTOMATIZATE DE BICICLETE”, COD SMIS 129358.

II.1.6)Angaben zu den Losen
Aufteilung des Auftrags in Lose: nein
II.1.7)Gesamtwert der Beschaffung (ohne MwSt.)
Wert ohne MwSt.: 4 784 800.02 RON
II.2)Beschreibung
II.2.2)Weitere(r) CPV-Code(s)
30210000 Datenverarbeitungsgeräte (Hardware)
72212781 Entwicklung von Systemverwaltungssoftware
II.2.3)Erfüllungsort
NUTS-Code: RO312 Călăraşi
Hauptort der Ausführung:

Municipiul Calarasi

II.2.4)Beschreibung der Beschaffung:

În prezent, Municipiul Călărași nu dispune de un sistem integrat de închiriat biciclete care să se prezinte ca o alternativă la transportul cu autoturismul propriu și să asigure intermodalitatea cu transportul în comun.

Necesitatea și oportunitatea investiției rezultă din datele prezentate în capitolul anterior, respectiv cota modală de numai 1% a deplasărilor cu bicicleta, contrastând cu disponibilitatea cetățenilor de a comuta spre deplasările cu bicicleta, în condițiile în care ar fi implementate măsuri care să conducă la creșterea atractivității, accesibilității, confortului și siguranței acestor deplasări. Punerea la dispoziție a unor biciclete performante, precum și implementarea unor măsuri care vor conduce la promovarea intermodalității în special între deplasările cu bicicleta și transportul public sunt atât necesare, cât și oportune, în vederea atingerii obiectivelor specificate.

Astfel, înscriindu-se în trendul european privind dezvoltarea mobilității urbane, Municipiul Călărași isi doreste să implementeze un sistem inteligent de transport cu bicicleta care să se înscrie în conceptul Smart City/Smart Mobility și care poate facilita dezvoltarea durabilă a comunității.

Temele principale ale Uniunii Europene pentru perioada urmatoare, sunt reprezentate de realizarea sistemelor durabile de transport, inclusiv soluții alternative de mobilitate utilizând bicicleta, dezvoltarea infrastructurii de piste de biciclete pentru fluidizarea traficului din zonele urbane, dar și pentru reducerea factorului de poluare. Proiectele care se încadreaza în viziunea Uniunii Europene pot fi finanțate din fonduri europene nerambursabile conform Programului Operațional Regional 2014-2020 așa cum este și exemplul de față.

În cadrul POR, Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile este dedicată municipiilor reședință de județ, asa cum este și Municipiul Călărași. În cadrul acestei axe Prioritatea 4e - Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare are ca obiectiv specific : Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă prin care se urmărește realizarea obiectivului tematic OT 4 - sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon în toate sectoarele.

Conform ghidului specific Axei 4, prioritatea de investiții 4.e Categoria de investiții, B. Investiții destinate transportului electric și nemotorizat: Crearea / modernizarea / extinderea sistemelor de închiriere de biciclete („bike-sharing”) - Codul 043 (pentru echipamente și mijloace de transport - biciclete); se finanțează astfel de investiții cu fonduri europene nerambursabile.

Proiectul are în vedere dezvoltarea unui sistem alternativ de transport public, în scopul descongestionării traficului, al reducerii nivelului de poluare în zonele centrale, urmărind totodată creșterea calității vieții per ansamblu.

Sistemul de închiriere a bicicletelor nu vine pentru a înlocui mijloacele de transport în comun, dar se pliază perfect pentru acoperirea spațiilor dintre mersul pe jos și transportul în comun, se prezintă ca o VARIANTĂ viabilă de înlocuire a autoturismului propriu pentru deplasarea pe distante mici și medii.

SOLUȚIA DENUMITĂ GENERIC “BIKE SHARING” ESTE MAI RAPIDĂ DECÂT MERSUL PE JOS, MAI IEFTINĂ DECÂT UN TAXI, MAI UȘOR DE ACCESAT DECÂT AUTOBUZELE ȘI TRAMVAIELE, MULT MAI IEFTINĂ DECÂT O MAȘINĂ, DAR POATE FI ȘI COMBINATĂ CU TOATE ACESTE MODURI DE TRANSPORT.

Proiectul urmărește obținerea urmatoarelor beneficii pentru comunitate:

- Realizarea unui sistem alternativ de transport individual, orientat către călător și către nevoia acestuia de mobilitate, care contribuie astfel la eficiența deplasării în zonele congestionate și la reducerea emisiilor poluante.

- Dezvoltarea intermodalității prin amplasarea stațiilor de biciclete în proximitatea stațiilor de transport în comun, în parcările park&ride și terminale intermodale de transport, într-o abordare mai aproape de cererea de servicii de mobilitate a populației.

- Implementarea unui portal de acces la informații și la sistemul de închiriere a bicicletelor. (elemente integratoare cu transportul public)

- Integrarea sistemului de ticketing cu cel al transportului public.

- Conform art.160 alin.(2) din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice (asa cum a fost modificata prin Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr.107/2017), coroborat cu prevederile art. 27 din Hotararea Guvernului nr. 395/2016, autoritatea contractanta va raspunde la solicitarile de clarificari (daca acestea au fost primite in termen), cu 11 zile inainte de data stabilita pentru depunerea ofertelor in Anuntul de participare. Numarul de zile pana la care se pot solicita clarificari inainte de data limita de depunere a ofertelor: 20 zile.

II.2.5)Zuschlagskriterien
Qualitätskriterium - Name: b) Componenta tehnică Pondere: 20% / Gewichtung: 20
Preis - Gewichtung: 80
II.2.11)Angaben zu Optionen
Optionen: nein
II.2.13)Angaben zu Mitteln der Europäischen Union
Der Auftrag steht in Verbindung mit einem Vorhaben und/oder Programm, das aus Mitteln der EU finanziert wird: ja
Projektnummer oder -referenz:

„ SPORIREA GRADULUI DE MOBILITATE AL POPULAȚIEI PRIN INTRODUCEREA UNUI SISTEM INTEGRAT DE MOBILITATE URBANĂ ALTERNATIVĂ, CU STAȚII INTELIGENTE AUTOMATIZATE DE BICICLETE”, COD SMIS 129358.

II.2.14)Zusätzliche Angaben

Sprijinirea dezvoltării urbane durabile este dedicată municipiilor reședință de județ, asa cum este și Municipiul Călărași. În cadrul acestei axe Prioritatea 4e - Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare are ca obiectiv specific : Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă prin care se urmărește realizarea obiectivului tematic OT 4 - sprijinirea tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de dioxid de carbon în toate sectoarele.

Proiectul cu titlul „ SPORIREA GRADULUI DE MOBILITATE AL POPULAȚIEI PRIN INTRODUCEREA UNUI SISTEM INTEGRAT DE MOBILITATE URBANĂ ALTERNATIVĂ, CU STAȚII INTELIGENTE AUTOMATIZATE DE BICICLETE”, COD SMIS 129358.

Abschnitt IV: Verfahren

IV.1)Beschreibung
IV.1.1)Verfahrensart
Offenes Verfahren
IV.1.3)Angaben zur Rahmenvereinbarung oder zum dynamischen Beschaffungssystem
IV.1.8)Angaben zum Beschaffungsübereinkommen (GPA)
Der Auftrag fällt unter das Beschaffungsübereinkommen: nein
IV.2)Verwaltungsangaben
IV.2.1)Frühere Bekanntmachung zu diesem Verfahren
Bekanntmachungsnummer im ABl.: 2021/S 122-322809
IV.2.8)Angaben zur Beendigung des dynamischen Beschaffungssystems
IV.2.9)Angaben zur Beendigung des Aufrufs zum Wettbewerb in Form einer Vorinformation

Abschnitt V: Auftragsvergabe

Auftrags-Nr.: 27394
Bezeichnung des Auftrags:

Furnizare echipamente si sistem bike-sharing pentru proiectul cu titlul „ SPORIREA GRADULUI DE MOBILITATE AL POPULAȚIEI PRIN INTRODUCEREA UNUI SISTEM INTEGRAT DE MOBILITATE URBANĂ ALTERNATIVĂ, CU STAȚII INTELIGENTE AUTOMATIZATE DE BICICLETE”, COD SMIS 129358

Ein Auftrag/Los wurde vergeben: ja
V.2)Auftragsvergabe
V.2.1)Tag des Vertragsabschlusses:
18/04/2022
V.2.2)Angaben zu den Angeboten
Anzahl der eingegangenen Angebote: 2
Anzahl der eingegangenen Angebote von KMU: 2
Anzahl der eingegangenen Angebote von Bietern aus anderen EU-Mitgliedstaaten: 0
Anzahl der eingegangenen Angebote von Bietern aus Nicht-EU-Mitgliedstaaten: 0
Anzahl der elektronisch eingegangenen Angebote: 2
Der Auftrag wurde an einen Zusammenschluss aus Wirtschaftsteilnehmern vergeben: nein
V.2.3)Name und Anschrift des Wirtschaftsteilnehmers, zu dessen Gunsten der Zuschlag erteilt wurde
Offizielle Bezeichnung: WIND TECHNOLOGIES SRL
Nationale Identifikationsnummer: 14114110
Postanschrift: Strada Bisericii Române, Nr. 84
Ort: Brasov
NUTS-Code: RO122 Braşov
Postleitzahl: 500080
Land: Rumänien
E-Mail: office@windtech.ro
Telefon: +40 731180026
Der Auftragnehmer ist ein KMU: ja
V.2.4)Angaben zum Wert des Auftrags/Loses (ohne MwSt.)
Ursprünglich veranschlagter Gesamtwert des Auftrags/des Loses: 4 964 764.38 RON
Gesamtwert des Auftrags/Loses: 4 784 800.02 RON
V.2.5)Angaben zur Vergabe von Unteraufträgen

Abschnitt VI: Weitere Angaben

VI.3)Zusätzliche Angaben:
VI.4)Rechtsbehelfsverfahren/Nachprüfungsverfahren
VI.4.1)Zuständige Stelle für Rechtsbehelfs-/Nachprüfungsverfahren
Offizielle Bezeichnung: Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor
Postanschrift: Str. Stavropoleos nr. 6, sector 3
Ort: Bucuresti
Postleitzahl: 030084
Land: Rumänien
E-Mail: office@cnsc.ro
Telefon: +40 213104641
Fax: +40 213104642 / +40 218900745
Internet-Adresse: http://www.cnsc.ro
VI.4.4)Stelle, die Auskünfte über die Einlegung von Rechtsbehelfen erteilt
Offizielle Bezeichnung: PRIMARIA MUNICIPIULUI CALARASI - COMPARTIMENTUL ACHIZITII PUBLICE
Postanschrift: STR. BUCURESTI, NR. 140A
Ort: Calarasi (Calarasi)
Postleitzahl: 910058
Land: Rumänien
E-Mail: cristina.constantin@primariacalarasi.ro
Telefon: +40 242311031
Fax: +40 242311031
Internet-Adresse: www.primariacalarasi.ro
VI.5)Tag der Absendung dieser Bekanntmachung:
02/05/2022