Építési beruházás - 275893-2022

24/05/2022    S100

Magyarország-Harkány: Uszoda vagy úszómedence kivitelezése

2022/S 100-275893

Tájékoztató az eljárás eredményéről

A közbeszerzési eljárás eredménye

Építési beruházás

Jogalap:
2014/24/EU irányelv

I. szakasz: Ajánlatkérő

I.1)Név és címek
Hivatalos név: HARKÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA
Nemzeti azonosító szám: 15724076202
Postai cím: PETŐFI SÁNDOR UTCA 2-4.
Város: HARKÁNY
NUTS-kód: HU231 Baranya
Postai irányítószám: 7815
Ország: Magyarország
Kapcsolattartó személy: Markovics Boglárka
E-mail: jegyzo@harkany.hu
Telefon: +36 72480100
Fax: +36 72480518
Internetcím(ek):
Az ajánlatkérő általános címe: http://www.harkany.hu
I.4)Az ajánlatkérő típusa
Regionális vagy helyi iroda/hivatal
I.5)Fő tevékenység
Általános közszolgáltatások

II. szakasz: Tárgy

II.1)A beszerzés mennyisége
II.1.1)Elnevezés:

Mediterrán-, és hullámmedence építése

Hivatkozási szám: EKR001427372021
II.1.2)Fő CPV-kód
45212212 Uszoda vagy úszómedence kivitelezése
II.1.3)A szerződés típusa
Építési beruházás
II.1.4)Rövid meghatározás:

Ajánlatkérő a Harkányi Gyógy- és Strandfürdő területén ételudvar, hulladéktároló, öltözőépület, mediterrán-, és hullámmedence építését tervezi hazai támogatási forrásból, mely iránti igény benyújtása folyamatban van.

„A” jelű munkarész - Ételudvar

Az ételudvar strandi üzemben lesz nyitva, büfékkel, bárral melegkonyhás vendéglátóhelyekkel, esetleg shoppal fog működni, melyek egy közös fogyasztótérre nyílnak. A vendéglátóhelyek önálló személyzeti szociális helyiségcsoportot kapnak. Az ételudvar egyes rendeltetési egységei (büfé, lángosos, butik, étterem, ételbár, stb.) később kerülnek meghatározásra, a leendő bérlők/üzemeltetők kiválasztása után és a gasztronómiai program meghatározása alapján. A terven 2 db étterem, és 4 db ételbár került ábrázolásra, amely később pontosul.

„B” jelű munkarész - Új öltöző és szociális épület.

- A strandfürdő területén új öltöző és szociális épület készül a vendégek részére. A blokk, a leendő hullámmedence térségében, annak az építészeti megoldásait előnyösen felhasználva kerül elhelyezésre. Az épület földszintes beépítésű legyen. Az épületben öltözők és az azokhoz szükséges zuhanyozók és illemhely csoportok létesülnek. Az öltözőkben 600 db szekrényt kell elhelyezni valamint megfelelő mennyiségű öltözőkabint és átöltöző teret. Konkrét megrendelői igények: férfi zuhany (15 zuhany + 15 mosdó), férfi illemhely (5 WC fülke +10 piszoar), női zuhany (15 zuhany + 15 mosdó), személyzeti tartózkodó, akadálymentes zuhany, WC, öltöző, fogyóanyag raktár, takarítószer tároló. Ezen felül 2 db gyerek WC létesül nemenkénti kísérővel, 2 gyerek szoptató-pelenkázó kerül kialakításra.

C” jelű munkarész - Mediterrán medence

- A strand területén új mediterránmedence épül. A létesítmény kizárólag a nyári szezonban üzemel. A medence forgatott vizű, csurgalék csatornás feszített víztükrű, és fenék befúvókkal készül. A medence fenéklemeze egyenletesen lejt. A vízellátás a strandfürdő területén már meglévő vízhálózatról biztosítható illetve a hulladékvizeket a már meglévő hálózaton keresztül vezetik el.. A gépház tetején büfé/koktélbár napozóterasszal kerül kialakításra.

„D” jelű munkarész - Hullámmedence

- A strand területén új hullámmedence épül, megrendelő által kijelölt helyen. A létesítmény kizárólag a nyári szezonban üzemel. A medence forgatott vizű, táskás víznyelőkkel, és fenék befúvókkal készül. A vízfelület hullámzását négy gépészeti berendezés végzi. A vízellátás a strandfürdő területén már meglévő vízhálózatról biztosítható illetve a hulladékvizeket a már meglévő hálózaton keresztül vezetik el. A gépház tetején koktélbár napozóterasszal kerül kialakításra.

Az építési telek sík. A strandkert be nem épített részére kerülnek az egyes létesítmények.

II.1.6)Részekre vonatkozó információk
A beszerzés részekből áll: nem
II.1.7)A beszerzés végleges összértéke (áfa nélkül)
Érték áfa nélkül: 5 889 398 631.00 HUF
II.2)Meghatározás
II.2.2)További CPV-kód(ok)
45212212 Uszoda vagy úszómedence kivitelezése
II.2.3)A teljesítés helye
NUTS-kód: HU231 Baranya
A teljesítés fő helyszíne:

7815 Harkány, Kossuth L. utca 7. 2454/1 hrsz.

II.2.4)A közbeszerzés ismertetése:

A hullámmedence 1028 négyzetméteres alapterületű, a mediterrán medence 1941 m2 alapterületű lesz, vízgépházak tetején koktélbár létesül. A strandfürdő területén jelenleg üzemelő ételudvart az elavultsága miatt lebontják. A lebontott épület közelében, a strandfürdő északi oldalán készül el az új ételudvar. A strandfürdő területén ezen felül új öltöző és szociális épület készül a vendégek részére. A blokk a leendő hullámmedence térségében kerül elhelyezésre. Az épületben koedukált, intimkabinos csoportos öltöző helyiség és azokhoz szükséges, nemenként elkülönített zuhanyzók és illemhelyek létesülnek. Az öltözőkben ~ 600 darab szekrény, valamint megfelelő mennyiségű öltözőkabin létesül. A létesítmény kizárólag a nyári szezonban üzemel majd. Az ételudvarban melegkonyhás vendéglátóhelyekkel fog működni, melyek egy közös fogyasztótérre nyílnak. A vendéglátóhelyek önálló személyzeti szociális helyiségcsoportot kapnak. A tervezett fejlesztések minőségi szolgáltatásfejlesztést eredményeznek, strandi kapacitásnövekedés nincs. Ennél fogva többlet parkolóigény nem jelentkezik.

Új közúti kapcsolat nem létesül. A telken belüli gépjármű forgalom a meglévő belső út/járdafelületek továbbépítésével alakul ki. Az ételudvar elzárt gazdasági udvarral létesül. Kapuk és kerítés fogja határolni. A medencék vegyszerszállítását a burkolt felületek meghosszabbításával biztosítjuk, kisgépjárműs vegyszerszállításra méretezve, fordulási lehetőséget biztosítva.

Tervezett állapot:

Tervezett „A” jelű ételudvar: 512 m2

Tervezett „B” jelű öltözőépület: 619 m2

Tervezett „C” jelű mediterrán medence: 1941m2

Tervezett „D” jelű hullám medence: 1028 m2

Hőszívattyús rendszer kiépítése: Kültéri gázbázisú abszorpciós hőszivattyúk 8 db x 25,2 kW.

„A” jelű munkarész - Ételudvar

Az épület fedett fogyasztótere a strandkert figyelmet felkeltő, átszellőztetett, attraktív eleme, amely bevonzza a vendégeket. Alatta helyezkednek el a vendéglátó egységek, kiadóablakkal. Mögöttük a gazdasági udvar, közös rakodó-parkoló területtel, és saját fedett gazdasági udvarral.

Szerkezetek:

Sík alapozású fedett udvar és épületek. A vendéglátó egységek acél vázasak, szerelt külső és belső térelhatárolásúak. A fedett udvar acél oszlopokra épített monolit vasbeton lapostető, íves peremezéssel, PVC fedéssel.

„B” jelű munkarész - Öltözőépület

Az öltözőépületen a strandkertbe megérkező illetve távozó vendégáramlás átvezet, de tört kontúrja miatt elsiklik mellette a gyalogos forgalom, ha nem igény az öltöző használat.

A WC-csoport a strandkertből könnyen megközelíthető, míg az öltözők a bejárat felé esnek, érkezés - távozás idején veszi a vendég jellemzően igénybe. Az öltözőcsoport alapvetően 1 egység, fő útvonal markáns kijelölésével, itt tengelyt kijelölő felülvilágító sávval, oldalcsápokkal. 2 helyiségre bontásának tűzvédelmi oka van, de üzemszerűen egy tér. Az öltözőrész koedukált, intimkabinos kialakítású, míg a WC és zuhanyozó-mosdó helyiségek nemenként elkülönítettek.

A strandkert felé pelenkázó-szoptató, akadálymentes zuhanyozó - WC, helyiségek, női és férfi részhez kapcsolódóan külső megközelítésű gyerek WC-k és kiszolgáló helyiségek csatlakoznak. A bejáratok előtt fedett puffertér található, a vendégek fogadására.

Szerkezetek:

Sík alapozású épület. Acél vázas, szerelt külső és belső térelhatárolású. Az acél keretszerkezetekre épített trapéz-lemezes lapostető, PVC fedéssel.

„C” jelű munkarész - Mediterrán medence

Hiánypótló medenceszolgáltatás, vízgépészeti tér szigeten kerül elhelyezésre, felette drinkbárral. Vasbeton hídon közelíthető meg, sekélyebb víz felé medencehasználat szigetről elérhető. Ugyanígy a parti plázsról is lábmosón keresztül. A mélyebb vizeket lombtartó növényzet választja le a vendégmozgástól.

Szerkezetek:

Monolit vasbeton konstrukció a medencetest és a vízgépház, híd. Erre monolit és szerelt falas vasbeton födémes/teraszlefedéses lapostető kerül, íves peremezéssel, Mapei fedéssel.

Élményelemek

- Kötélhíd. Acél oszlopokra és vasbeton tartószerkezethez rögzített kötélszerkezet, gyártmány. Mint mutatványos elemet fogja a leendő gyártó egyedileg TŰV-engedélyeztetni.

- Köteles felső szinti pihenő (hajó). Acél oszlopokra és vasbeton tartószerkezethez rögzített kötélszerkezet, gyártmány. Kétszintesíti a vízteret, ahonnan hágcsókon keresztül lehet feljutn a köteles felső szintre. Mint mutatványos elemet fogja a leendő gyártó egyedileg TŰV-engedélyeztetni.

- Hullámképző vízgépészeti elem. a medencében minimális vízfodrozódást keltő élményelem

- Vízesések, nyakzuhanyok: a hídról és a medencefalból induló vízesések, víztechnológiai szivattyúk biztosítják a vízsugarat.

„D” jelű munkarész - Hullámmedence

Hiánypótló medenceszolgáltatás, vízgépészeti tér a medence végében kerül elhelyezésre, felette drinkbárral. A medence élményhatását 6 kamrás hullámtér és gépészete biztosítja, változatos hullámhatásokkal. A parti plázsról is lábmosón keresztül közelíthető meg. A mélyebb vizeket korlát és mellvéd választja el a vendégmozgástól.

Szerkezetek:

Monolit vasbeton konstrukció a medencetest és a vízgépház. Erre monolit és szerelt falas vasbeton födémes/teraszlefedéses lapostető kerül, íves peremezéssel, Mapei fedéssel.

A HULLÁMKELTÉS ISMERTETÉSE

A ventillátorok által szállított levegő pneumatikus munkahengerekkel

működtetett tányérszelepeken keresztül jut be az egyes légkamrákba

automatikus üzemmódban, különböző időközökben. A kamrákba a nyitott

tányérszelepeken keresztül befúvott levegő nyomása kinyomja a vizet a

medencetérbe, ezáltal ott hullámhegyet képez, majd a tányérszelep zárása

estén a levegő visszajut a gépházba a légkamrába visszaáramló medencevíz

hatására, e fázisok ismétlődnek egy vezérelt programnak megfelelően,

automatikusan, biztosítva a megfelelő hullámzást a medencében.

A kivitelezés építési engedélyezési eljáráshoz kötött tevékenység. Építési engedély száma: ÉTDR azonosító 202000160911

Egyenértékűség: 321/2015. (X.30.) Korm. rendelet 46. § (3)-(6) bek. A kivitelezési munkával kapcsolatos részletes információt és a

feladatok részletes meghatározását, a műszaki, és anyagminőséggel szemben támasztott követelményeket, mennyiségeket a KD

mellékleteként megküldött tervdokumentáció, műszaki leírás,árazatlan költségvetések tartalmazzák.

II.2.5)Értékelési szempontok
Minőségi kritérium - Név: 2. A többlet jótállás vállalt időtartama (hibajelentési időszak) egész hónapban megadva (hónap) (min.0 hónap; max. 24 hónap) / Súlyszám: 10
Minőségi kritérium - Név: 3. Az M.2.1/ alpontban előírt alk köv igazolására bemutatott szakembernek az alkalmasság keretében előírt tárgyú, az ott meghatározottakon túli többlet tapasztalata egész hónapban (min 0, max 36 hó) / Súlyszám: 10
Minőségi kritérium - Név: 4. Az M.2.2/ alpontban előírt alk köv igazolására bemutatott szakembernek medenceépítés során szerzett projekttapasztalata (0-10 db) / Súlyszám: 10
Ár - Súlyszám: 70
II.2.11)Opciókra vonatkozó információ
Opciók: nem
II.2.13)Európai uniós alapokra vonatkozó információk
A beszerzés európai uniós alapokból finanszírozott projekttel és/vagy programmal kapcsolatos: nem
II.2.14)További információk

Pontszám alsó és felső határa: 0-10 pont, 1. ár értékelési részszempont: fordított arányosítás, 2. és 3. részszemp: egyenes arányosítás, 4. részszemp. pontkiosztás. Szakmai önéletrajz és KD szerinti dok-ok csatolása 3. és 4. értékelési részszempont tekintetében kötelező. Amennyiben az ajánlatban az ajánlattételi határidő lejártáig nem kerül feltüntetésre a megajánlott szakemberek neve, azok hiánypótoltatására nincs lehetőség a Kbt. 71. § (8) bekezdés b) pontjára figyelemmel és az ajánlat emiatt érvénytelen lesz a Kbt. 73. § (1) bekezdés e) pontja alapján. A 3. értékelési szemponthoz kapcsolódó alkalmassági követelmény ellenőrzése érdekében a szakemberek önéletrajzát teljes körűen (mind az alkalmasság szempontjából releváns tapasztalat, mind az értékelés szempontjából releváns többlettapasztalat bemutatásával) szükséges ajánlattevőknek már az ajánlatban benyújtaniuk. A II.2.7) rovatban megadott 24 hónap teljesítési határidő a munkaterület átadás napját követő naptól kezdődően számítandó.

IV. szakasz: Eljárás

IV.1)Meghatározás
IV.1.1)Az eljárás fajtája
Nyílt eljárás
IV.1.3)Keretmegállapodásra vagy dinamikus beszerzési rendszerre vonatkozó információk
IV.1.8)A közbeszerzési megállapodásra (GPA) vonatkozó információk
A szerződés a közbeszerzési megállapodás (GPA) hatálya alá tartozik: nem
IV.2)Adminisztratív információk
IV.2.1)Az adott eljárásra vonatkozó korábbi közzététel
A hirdetmény száma a Hivatalos Lapban: 2021/S 252-669054
IV.2.8)Információ dinamikus beszerzési rendszer lezárásáról
IV.2.9)Információ előzetes tájékoztató formájában közzétett eljárást megindító felhívás lezárásáról

V. szakasz: Az eljárás eredménye

A szerződés száma: 1
Elnevezés:

Mediterrán-, és hullámmedence építése

Szerződés/rész odaítélésre került: igen
V.2)Az eljárás eredménye
V.2.1)A szerződés megkötésének dátuma:
16/05/2022
V.2.2)Ajánlatokra vonatkozó információk
A beérkezett ajánlatok száma: 2
Kkv-któl érkezett ajánlatok száma: 2
Más EU-tagállamok ajánlattevőitől érkezett ajánlatok száma: 0
Nem EU-tagállamok ajánlattevőitől érkezett ajánlatok száma: 0
Elektronikus úton beérkezett ajánlatok száma: 2
A szerződést gazdasági szereplők csoportosulása nyerte el: nem
V.2.3)A nyertes ajánlattevő neve és címe
Hivatalos név: VivaPalazzo Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Nemzeti azonosító szám: 25575158202
Postai cím: Szentkút Utca 34.
Város: Siklós
NUTS-kód: HU231 Baranya
Postai irányítószám: 7800
Ország: Magyarország
E-mail: kozbeszerzes@vivapalazzo.hu
Telefon: +36 72510327
Fax: +36 72510327
Internetcím: http://www.vivapalazzo.hu
A nyertes ajánlattevő kkv: igen
V.2.4)A szerződés/rész értékére vonatkozó információk (áfa nélkül)
A szerződés/rész végleges összértéke: 5 889 398 631.00 HUF
V.2.5)Alvállalkozásra vonatkozó információk
Valószínűsíthető alvállalkozók igénybevétele a szerződés teljesítéséhez
A szerződés alvállalkozó bevonásával megvalósított részének rövid ismertetése:

Építészet, Építményvillamosság, Épületgépészet, Vízgépészet, MV-ÉG felelős műszaki vezető, MV-ÉV felelős műszaki vezető,

Abszorpciós hőszivattyú rendszer beépítése, telepítése

VI. szakasz: Kiegészítő információk

VI.3)További információk:

Ajánlattevők neve, székhelye, adószáma:

1./ EURO CAMPUS Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság, 3300 Eger, Árpád Út 64., 13646925-2-10

2./ VivaPalazzo Zártkörűen Működő Részvénytársaság, 7800 Siklós Szentkút Utca 34., 25575158-2-02

Nyertes Ajánlattevő neve, székhelye, adószáma: VivaPalazzo Zártkörűen Működő Részvénytársaság, 7800 Siklós Szentkút Utca 34., 25575158-2-02

VI.4)Jogorvoslati eljárás
VI.4.1)A jogorvoslati eljárást lebonyolító szerv
Hivatalos név: Közbeszerzési Hatóság Közbeszerzési Döntőbizottság
Postai cím: Riadó u. 5
Város: Budapest
Postai irányítószám: 1026
Ország: Magyarország
E-mail: dontobizottsag@kt.hu
Telefon: +36 18828592
Fax: +36 18828593
VI.4.3)Jogorvoslati kérelmek benyújtása
A jogorvoslati kérelmek benyújtásának határidejére vonatkozó pontos információ:

Kbt. 148. § alapján.

II.2.5.) 4. értékelési részszempontra vonatkozó információ:

Az M.2.2/ alpontban előírt alk köv igazolására bemutatott szakembernek medenceépítés során szerzett projekttapasztalata (0-10 db)

Ajánlattevő nem használhatja fel az M.1/ alkalmassági követelménynél bemutatott referenciamunkákat, valamint az M.2./

alkalmassági követelménynél az alkalmasság igazolására az adott szakembernél bemutatott szakmai tapasztalatot, projekteket, tehát az adott szakembereknél nem mutatható be ugyanazon projekt az értékelésnél, és az alkalmasság igazolásánál. A

szakmai önéletrajzban az értékeléshez felhasználni kívánt projektet pontosan, és kétséget kizáróan kell

meghatározni, részletesen leírva az annak teljesítése keretében elvégzett feladatokat, úgy, hogy

egyértelműen megállapítható legyen az értékelési szempontnak való megfelelés.

VI.4.4)A jogorvoslati kérelmek benyújtására vonatkozó információ a következő szervtől szerezhető be
Hivatalos név: Közbeszerzési Hatóság Közbeszerzési Döntőbizottság
Postai cím: Riadó u. 5
Város: Budapest
Postai irányítószám: 1026
Ország: Magyarország
E-mail: dontobizottsag@kt.hu
Telefon: +36 18828592
Fax: +36 18828593
VI.5)E hirdetmény feladásának dátuma:
19/05/2022