a) Informații suplimentare referitoare la garanția de participare:
Pentru constituirea garanției de participare de către Operatori Economici din afara României, pentru conversie dintr-o altă monedă, se va utiliza cursul de schimb valutar publicat de Banca Națională a României (www.bnr.ro) valabilă data publicării Anunțului de participare în SEAP.
!!! NU se va încarca dovada constituirii garanției de participare la secțiunea aferente propunerii financiare, se va încărca în secțiunea aferenta documentelor de calificare pentru a putea fi vizibila comisiei de evaluare.
b) Informații suplimentare referitoare la forma juridica pe care o va lua grupul de operatori economici caruia i se atribuie contractul:
Orice Operator Economic (Ofertant) are dreptul de a participa în comun cu alți Operatori Economici la procedura de atribuire, conform art. 53 din Legea nr. 98/2016.
Asocierile de persoane fizice și / sau juridice pot depune o Oferta Comună fără a fi obligate să adopte sau să constituie o anumită formă juridică, cu condiția ca toate persoanele care participă la Asociere să îndeplinească cerința de constituire legală în țările în care sunt stabilite.
În cazul în care Ofertantul este o Asociere de Operatori Economici, Acordul de asociere depus împreună cu Oferta trebuie să stipuleze cel puțin următoarele:
i. toți membrii Asocierii vor fi responsabili, atât în mod individual, cat și în mod solidar pentru prezentarea Ofertei și pentru derularea Acordului Cadru și executarea Contractelor Subsecvente, precum și pentru prestarea ulterioară a serviciilor în conformitate cu prevederile Acordului Cadru și al Contractelor Subsecvente;
ii. reprezentantul desemnat al Asocierii are autoritatea de a desfășura toate activitățile, inclusiv de a primi plăți, pentru și în numele oricărui membru al Asocierii în timpul procedurii de atribuire și în cazul în care Asocierea va fi desemnată câștigătoare, pe durata executării derulării Acordului Cadru și executarea Contractelor Subsecvente ;
iii. membrul, desemnat ca partener principal (lider), confirmat prin depunerea unei împuterniciri semnate de semnatarul (persoanele) împuternicit(e) legal al/ale fiecărui membru al Asocierii;
iv. în situația în care Autoritatea Contractantă suferă un prejudiciu în implementarea / în derularea Acordului Cadru și executarea Contractelor Subsecvente, aceasta se poate îndrepta împotriva oricărui membru al asocierii pentru a obține recuperarea prejudiciului suferit, indiferent dacă respectivul prejudiciu a fost cauzat prin acțiunea/omisiunea unui alt membru al asocierii.
c) Informații suplimentare referitoare la capacitatea tehnică și/sau profesională:
Ca urmare a unei solicitări exprese din partea Autorității Contractante și înainte de atribuirea acordului-cadru centralizat, Ofertanții (Ofertant individual sau Asociere de Operatori Economici) clasați pe primele 3 locuri după aplicarea criteriului de atribuire, trebuie să prezinte documentele justificative actualizate prin care să demonstreze îndeplinirea tuturor criteriilor de calificare, în conformitate cu informațiile cuprinse în DUAE.
Documentele justificative (nominalizate de către Ofertant în DUAE și care vor fi prezentate de Ofertanții aflați pe primele 3 locuri la finalizarea procesului de evaluare) considerate adecvate pentru demonstrarea informațiilor incluse în DUAE includ, dar nu se limitează la:
i. proces-verbal de recepție/acceptanță a produselor, recomandări sau orice alte doc echivalente din care să reiasă următoarele informații: beneficiari, tipologia produselor, cantitatea/valoarea, perioada livrării;
ii. orice alte dovezi nominalizate de Ofertant în DUAE ca documente justificative pentru declarațiile făcute în legătură cu produsele livrate în mod corespunzător care îndeplinesc cerința minimă.
d) Informații privind proporția de subcontractare:
Notă: Va fi avută în vederea definiția subcontractantului dată de art. 3 alin. (1), lit. yy) din Legea nr. 98/2016, potrivit căreia este subcontractant ’’orice operator economic care nu este parte a unui contract de achiziție publică si care execută anumite părți ori elemente ale lucrărilor/serviciilor, răspunzând în fața contractantului de organizarea și derularea tuturor etapelor necesare în acest scop. Punerea la dispoziție a unui utilaj sau furnizarea de materiale/bunuri în cadrul unui contract de achiziție publică nu este considerată subcontractare în sensul prezentei legi;’’
Furnizorii nu sunt considerați subcontractanți.