• Oferta câștigătoare este cea clasată pe primul loc (punctajul cel mai mare). Dacă două sau mai multe oferte clasate pe primul loc obţin același punctaj, entitatea contractantă (EC) va desemna câștigător pe acel ofertant care a prezentat Prețul ofertei cel mai scăzut. Dacă și prețurile sunt egale, EC va solicita ofertantilor care au oferit cel mai mic pret o noua propunere financiara prin incarcarea in sistem a unui nou document cu noua propunere financiara.
• Odată cu semnarea contractului, se va semna convenția privind asigurarea măsurilor de securitate și sănătate în muncă și situații de urgență (F 18 si F 18A) care va deveni anexa la contract.
• Odată cu semnarea contractului, se va semna FORMULARUL DE COMPROMIS (Acord de arbitraj) (F 17) care va deveni anexa la contract.
• Acordul de asociere, contractele cu subcontractantii si/sau angajamentele de sustinere (impreuna cu documentele anexate de la terț), dupa caz, vor fi prezentate ODATA CU DUAE si vor deveni anexe la contract
• F 2.1 Scrisoare de garanţie pentru returnarea avansului va deveni anexa la contract si formatul acestuia va fi respectat in cazul in care ofertantul câștigător va solicita plata în avans
• F 10 DECLARATIE OFERTA TEHNICA si F 11 PERIOADA DE GARANTIE OFERTATA vor deveni anexe la contract
• Potentialii Ofertanti, rezidenti in tarile Comunitatii Europene si tarile Spatiului Economic European (EEA), pot consulta site-ul web al Comisiei Europene - DG Crestere economica disponibile la urmatoarea adresa: http://ec.europa.eu/markt/ecertis/searchDocument.do pentru a identifica si compara documentele echivalente (daca sunt disponibile) solicitate de catre Entitatea Contractanta in Fisa de Date.
• In cazul unei asocieri, persoana care a semnat oferta, autorizata sa angajeze ofertantul lider, trebuie confirmata prin inaintarea imputernicirilor semnate in original de toti reprezentantii cu drept de semnatura ai partenerilor.
• Criteriul de atribuire se va aplica numai ofertelor admisibile
• Ofertantii din cadrul acestei proceduri inteleg ca EC nu poate fi considerata raspunzatoare pentru vreun prejudiciu in cazul anularii procedurii de atribuire indiferent de natura acestuia si indiferent daca EC a fost notificata asupra existentei unui asemenea prejudiciu. Ofertantii din cadrul acestei proceduri accepta utilizarea conditiilor speciale de mai sus, asumandu-si intreaga raspundere in raport cu eventualele prejudicii pe care le-ar putea suferi in situatia descrisa.
• In ceea ce priveste modificarea contractului de achizitie publica, EC isi rezerva dreptul de a aplica prevederile art.240 si 241 din Legea 99/2016. Modificarea contractului in perioada de valabilitate, altfel decat in cazurile si conditiile prevazute la art.240 si 241 din Legea 99/2016, se realizeaza prin organizarea unei noi proceduri de atribuire, in conformitate cu dispozitiile legii.
Reguli de comunicare si transmitere a datelor:
• Solicitarile de clarificari referitorare la prezenta documentatie de atribuire, se vor adresa in mod exclusiv in SEAP (https://sicap-prod.e-licitatie.ro) la Sectiunea Intrebari din cadrul procedurii de atribuire, iar raspunsurile la acestea vor fi publicate in SEAP la Sectiunea „Documentatie, clarificari si decizii” din cadrul anuntului de participare, cat si in Sectiunea Intrebari, EC urmand sa nu dea curs solicitarilor adresate prin alta modalitate de comunicare decat cea stabilita in conformitate cu prevederile art.160 din Legea 99/2016 privind achizitiile sectoriale.
• EC va raspunde in mod clar si complet la orice solicitare de clarificari sau informatii suplimentare, conf. art.172 alin. (2) din Legea 99/2016.
• Pentru comunicarile ulterioare depunerii ofertelor: comisia de evaluare va transmite solicitarile de clarificare in legatura cu oferta prin SEAP (Sectiunea “Intrebari”). Ofertanții vor raspunde la clarificari si vor transmite eventualele documente solicitate pe parcursul evaluarii ofertelor prin intermediul SEAP (Sectiunea “Intrebari”), in format electronic, semnate cu semnatura electronica extinsa.