Baggrund:
SDU-SUND kommer til at bestå af ca. 50 600 m2. Nybyggeriet skal huse SUND᾽s forsknings- og uddannelsesaktiviteter, herunder laboratorier, kontorer og undervisningslokaler, samt faciliteter til dyrestalde, anatomi og retsmedicinsk institut. Projektet placeres i direkte tilknytning til det nye universitetshospital - Nyt Odense Universitetshospital (Nyt OUH). Formålet er, at en integration af de 2 institutioner skal muliggøre yderligere samarbejde, optimal udnyttelse af arealer og fælles funktioner som f.eks. undervisningslokaler, laboratorier, auditorier mv.
Nærheden til Nyt OUH vil få stor betydning for samarbejdet og det tværfaglige miljø, der er mellem universitetets fem fakulteter og OUH. Koblingszonen mellem de 2 byggerier indgår i projektet SDU-SUND.
Byggeriet tager afsæt i SDU Campus Odenses bygningsstruktur og arkitektoniske formsprog og er overordnet udlagt i 3 nord-syd gående fløje. Fløjene forbindes af en række øst-vestgående tværgader, hvor der er opholdsområder i tæt forbindelse med fælles faciliteter som mødelokaler, printrum og tekøkkener. Bygningsanlægget er i alt 3 etager med en delvis åben parterreetage, hvilket tillader stier og landskab at passere under bygningen og giver mulighed for at etablere en krydsning af Killerup Rende, der griber mindst muligt ind i naturen. Der foreligger en godkendt lokalplan for området.
Projektet er oprindeligt projekteret som 3 storentrepriser og 5 fagentrepriser. Vejdirektoratet agter dog at afsøge muligheden for at udbyde projektet i hovedentreprise. Såfremt projektet udbydes i hovedentreprise, vurderer Vejdirektoratet, at værdien af entreprisearbejderne i denne kontrakt udgør ca. 950 000 000 DKK.
Vejdirektoratet har ansvaret for statsvejnettet, som består af motorveje, en række hovedlandeveje og mange af landets broer – i alt cirka 3 800 km vej.
Da Vejdirektoratet ikke normalt udbyder byggeprojekter, er Vejdirektoratets intention med denne markedsundersøgelse er at få konkrete input fra byggebranchen i forbindelse med udbuddet af SDU-SUND.
Med henblik på at opnå konkrete input har Vejdirektoratet udarbejdet et spørgeskema til interesserede potentielle bydende. De potentielle tilbudsgivere opfordres til at benytte lejligheden til at influere udbudsmaterialet på en konstruktiv måde ved udfyldelse af spørgeskemaet. Spørgeskemaet skal sikre ligebehandling af alle deltagere i markedsundersøgelsen. Vejdirektoratet vil endvidere afholde individuelle møder på 1,5 time med de potentielle tilbudsgivere som udfylder spørgeskemaet og som måtte ønske et individuelt møde.
Vejdirektoratet har oplistet sine særlige interessepunkter i spørgeskemaet og opfordrer de potentielle bydende til at fokusere herpå.
Fristen for svar på spørgeskemaet er den 5.10.2018, kl. 13:00. Individuelle møder vil blive afholdt i uge 41.