VI.3 INFORMATII SUPLIMENTARE
Întreaga documentatie de atribuire este disponibila în SEAP. Pentru vizualizarea documentatiei de atribuire încarcata în SEAP, Operatorii Economici trebuie sa aiba instalat un program necesar vizualizarii fisierelor semnate electronic, programul fiind disponibil pe site-urile de internet ale furnizorilor de semnatura electronica. Operatorii Economici care vor descarca prezenta documentatie de atribuire direct din atasamentul la anuntul de participare, publicat în SEAP au obligatia de a urmari în SEAP atasarea diverselor comunicari facute de catre Autoritatea Contractanta, urmare a unor solicitari de clarificare cerute de catre unii din operatorii economici înscrisi la procedura de atribuire.
Solicitarile de clarificari privind Documentatia de atribuire, primite din partea operatorilor economici înscrisi la procedura de atribuire si implicit raspunsurile aferente din partea Autoritatii Contractanta se vor comunica exclusiv prin intermediul SEAP.
Autoritatea contractanta nu va da curs solicitarilor adresate prin alta modalitate de comunicare. Autoritatea contractanta nu este obligata sa dea curs solicitarilor depuse dupa data limita de solicitare clarificari.
Pentru completarea DUAE de catre Operatorul Economic înscris la procedura (individual sau membru al asocierii; tert/i sustinator/i si/sau subcontractant/i), va trebui sa fie înregistrat în SEAP; în vederea completarii DUAE se vor respecta instructiunile prevazute în ghidul de utilizare a DUAE - Informatii pentru operator economic, disponibil pe platforma SEAP dupa autentificarea în sistemul electronic.
Autoritatea Contractanta îsi rezerva dreptul de a accepta sau de a respinge oricare oferta si/sau de a anula procedura de atribuire în limitele regulilor stabilite de lege.
Autoritatea Contractanta nu va fi sub nici o forma responsabila de daune, indiferent de natura lor privind decizia de anulare a procedurii de atribuire, chiar daca Autoritatea Contractanta a fost notificata de ofertanti privind posibilitatea unor daune/interese.
În eventualitatea în care, dupa aplicarea criteriului de atribuire exista 2 sau mai multe oferte admisibile clasate pe primele 5 locuri cu punctaj total egal si nu se poate stabili câstigatorul, departajarea ofertelor se va realiza având în vedere punctajul obtinut la factorii de evaluare în ordinea descrescatoare a ponderilor acestora.
Orice referire din cuprinsul prezentei documentatii de atribuire (inclusiv a caietului de sarcini), prin care se indica o anumita origine, sursa, productie, un procedeu special, o marca de fabrica sau de comert, un brevet de inventie si/sau o licenta de fabricatie, o autorizatie/certificare/atestare, se va citi si interpreta ca fiind însotita de mentiunea “sau echivalent”.
Orice trimitere facuta în cuprinsul prezentei documentatii de atribuire la specificatii tehnice/ procedee/ servicii si, ca ordine de prioritate, la standarde nationale care transpun standarde europene, evaluari tehnice europene, specificatii tehnice comune, standarde internationale, alte sisteme de referinta tehnice instituite de catre organismele de standardizare europene sau, în lipsa oricarora dintre acestea, la standarde nationale, la agremente tehnice nationale sau specificatii tehnice nationale referitoare la proiectarea, calcularea si executia lucrarilor si la utilizarea produselor se va considera a fi însotita de mentiunea "sau echivalent".
Premise ale derularii acordului-cadru centralizat/contractelor subsecvente:
(i) Contractele Subsecvente atribuite de catre Utilizatori pe durata Acordului Cadru centralizat pot avea durate diferite.
(ii) Cantitatea maxima (totala) de produse care ar putea fi achizitionate în urma semnarii Contractelor Subsecvente atribuite ca urmare a Acordului Cadru, pe toata durata Acordului Cadru centralizat, este prevazuta în Anexa nr. 1 – Lista de cantitati.
(iii) Un Utilizator Achizitor are dreptul de a include într-un Contract Subsecvent Articole care fac obiectul Acordului cadru, fara a fi tinut sa comande toate tipurile de Produse care fac obiectul prezentei achizitii.
(iv) Articolele/Produsele ce fac obiectul Acordului cadru pot fi comandate de oricare din Utilizatori.
(v) Contractantul nu poate solicita/impune la nivelul contractului subsecvent (si nici la nivelul acordului-cadru) un volum minim de comenzi.
PENTRU A FURNIZA OPERATORILOR ECONOMICI INFORMATII COMPLETE, CORECTE SI EXACTE, INFORMATIILE CUPRINSE ÎN PREZENTUL ANUNT DE PARTICIPARE SUNT COMPLETATE CU INFORMATII SI INSTRUCTIUNI DIN SECTIUNEA A - INSTRUCTIUNI CATRE OFERTANTI.