1. Cerintele tehnice definite la nivelul anuntului de participare, caietului de sarcini sau altor documente complementare, prin trimiterea standardelor, la un anumit producator, la marci, brevete, tipuri, la o origine sau la o productie/metoda specifica de fabricatie/prestare/executie, vor fi intelese ca fiind insotite de mentiunea ”sau echivalent”.
2..Reguli de comunicare si transmitere a datelor: A se vedea Notificarea ANAP nr. 247, disponibila la adresa http://anap.gov.ro/web/notificarea-cu-privire-la-modalitatea- de transmitereasolicitarilor- de-clarificari-prin-intermediul-seap/ Pentru comunicarile ulterioare depunerii ofertelor: comisia de evaluare va transmite solicitari de clarificari în legatura cu oferta prin utilizarea facilitatilor tehnice disponibile în SEAP; operatorii economici vor transmite raspunsurile la solicitarile de clarificari si eventualele documente solicitate pe parcursul evaluarii ofertelor prin intermediul SEAP, în format electronic, semnate cu semnatura electronica extinsa; comunicarea rezultatului procedurii va fi transmisa pe SEAP sau prin utilizarea uneia dintre urmatoarele modalitati decomunicare: fax sau mail, cu specificatia confirmarii de îndata a faxului sau emailului primit si remiterea acestuia purtând numarul si data de înregistrare apartinând ofertantului.
3. Operatorii economici au obligatia depunerii DUAE in SEAP o data cu oferta, sub sanctiunea respingerii acesteia din urma ca inacceptabila conf. art. 137 alin. (2) lit. b) din HG nr. 395/2016.
4. Având în vedere că autoritatea contractantă va semna acordul-cadru doar cu operatorii economici situați pe locul I, II, III, după caz, modul de departajare a ofertelor cu punctaje egale se va face astfel:1.În cazul în care comisia constată că au fost depuse/introduse în SEAP mai mult de 2 oferte admisibile cu punctaje egale de ofertanții clasați pe locul I,autoritatea contractantă va solicita depunerea unor
noi propuneri financiare îmbunătățite (cu 2 zecimale), iar operatorii economici vor transmite răspunsul lor în SEAP, caz în care acordulcadru va fi atribuit primilor 3 ofertanți care au punctajul cel mai mare. 2.În cazul în care comisia constată că au fost depuse mai mult de 2 oferte admisibile cu punctaje egale de către ofertanții clasați pe locul II, modul de departajare a acestora se va face prin solicitarea depunerii în SEAP de noi propuneri financiare îmbunătățite (cu 2 zecimale), iar operatorii economici vor transmite răspunsul lor, astfel încât ofertantul clasat pe locul I să nu fie afectat, respectiv noua propunere financiară să nu fie egală sau mai mică decât oferta clasată pe locul I. În cazul în care noua propunere financiară îmbunătățită ca urmare a solicitării autorității contractante va influența clasamentul locurilor superioare, aceasta nu va fi luată în considerare, păstrându-se oferta inițială depusă în SEAP la procedură. 3.În cazul în care comisia constată că au fost depuse mai mult de 2 oferte admisibile cu punctaje egale de către ofertanții clasați pe locul III, modul de departajare a acestora se va face prin solicitarea depunerii în SEAP a unei noi propuneri financiare îmbunătățite (cu 2 zecimale), iar operatorii economici vor transmite răspunsul lor, astfel încât ofertanții clasați pe locul I și II să nu fie afectați, respectiv noua propunere financiară îmbunătățită prezentată ca urmare a solicitării autorității contractante va influența clasamentul locurilor I și II, aceasta nu va fi luată în considerare, păstrându-se oferta inițială depusă în SEAP la procedură. Termenele/datele de depunere ale noilor propuneri financiare se vor comunica în solicitarea transmisă de către autoritatea contractantă.
5. Autoritatea contractantă va încheia un acord-cadru cu maxim 3 operatori economici ale căror oferte sunt admisibile şi care se situează pe locul I, II și III. În cazul în care nu exista 3 operatori economici cu oferte admisibile acordul-cadru se va încheia cu 2 operatori economici. În cazul în care nu există nici 2 operatori economici cu oferte admisibile acordul-cadru se va încheia cu 1 operator economic.
6. Autoritatea contractanta a stabilit faptul că procedura de atribuire se finalizeaza prin incheierea unui acord cadru cu maxim 3 operatori economici fără reluarea competitiei.
Autoritatea contractanta va incheia contracte subsecvente cu operatorul economic clasat pe locul I pana cand acesta isi declara incapacitatea de a mai furniza produsele sau se reziliaza acordul cadru cu acesta. In aceasta situatie autoritatea contractanta va incheia contracte subsecvente cu operatorul economic clasat pe locul II sau III daca cel clasat pe locul II refuza semnarea contractului subsecvent.
Celelalte clauze contractuale, inclusiv propunerea tehnică care a stat la baza atribuirii acordului cadru, vor rămâne neschimbate pe toată durata de derulare a acordului cadru.
7. Persoanele cu funcţii de decizie care sunt implicate în desfăşurarea procedurii de atribuire sau care pot influenţa rezultatul acesteia în cadrul autorităţii contractante, pentru a da posibilitatea operatorilor economici interesaţi de procedura de atribuire să analizeze o potenţială incidenţă a unei situaţii de natura celor precizate de art. 60 din Legea nr. 98/2016 sunt:
1. ALEXE COSTEL – PRESEDINTELE CONSILIULUI JUDETEAN IASI,
2. DANGĂ MARIUS SORIN - VICEPRESEDINTELE CONSILIULUI JUDETEAN IASI, CONSILIER JUDETEAN
3.AFLOAREI SORIN ALEXANDRU – VICEPRESEDINTELE CONSILIULUI JUDETEAN IASI, CONSILIER JUDETEAN
4. VERNICĂ - DĂSCĂLESCU LĂCRĂMIOARA – SECRETARUL GENERAL AL JUDETULUI
5. ȘTEFAN ANDREI CAZACU – ADMINISTRATOR PUBLIC AL JUDETULUI
6. ALUNGULESEI GABRIELA - DIRECTOR EXECUTIV, DIRECTIA JURIDICA
7. ARVINTE ELENA - DIRECTOR EXECUTIV, DIRECTIA ECONOMICA
8. DOROBĂȚ MIHAELA - SEF SERVICIU, SERVICIUL FINANCIAR CONTABIL, DIRECTIA ECONOMICA
9. MĂRGĂRINT ELENA – ADRIANA - SEF SERVICIU, SERVICIUL FONDURI SPECIALE, SINTEZA SI RECUPERARE CREANTE, DIRECTIA ECONOMICA
10.IOSUB ALINA DIANA– CONSILIER JURIDIC, DIRECȚIA JURIDICĂ
11. AGAPE LIDIA - ȘEF BIROU, BIROUL PROGRAME GUVERNAMENTALE, DIRECȚIA JURIDICĂ
12. ANASTASIU OANA – CONSILIER, BIROUL PROGRAME GUVERNAMENTALE, DIRECȚIA JURIDICĂ
13. MATEI CĂTĂLIN GABRIEL - CONSILIER, BIROUL PROGRAME GUVERNAMENTALE, DIRECȚIA JURIDICĂ
14. MERLUȘCĂ ȘTEFANIA FLORENTINA- CONSILIER, BIROUL PROGRAME GUVERNAMENTALE, DIRECȚIA JURIDICĂ
15. MUȘCHERU LUMINIȚA ANCA - DIRECTOR EXECUTIV, DIRECTIA ACHIZITII PUBLICE
16.ANTONESEI-ROPCEAN IULIA-RAMONA - SEF SERVICIU ACHIZITII PUBLICE SI CONTRACTE, DIRECTIA ACHIZITII PUBLICE
17. CARMEN ANDREI - CONSILIER ACHIZITII PUBLICE, DIRECTIA ACHIZITII PUBLICE - SERVICIUL ACHIZITII PUBLICE SI CONTRACTE
18. ȘERBĂNOIU CĂTĂLINA - CONSILIER JURIDIC, DIRECTIA ACHIZITII PUBLICE -SERVICIUL ACHIZITII PUBLICE SI CONTRACTE
19. TUDURI MARIANA CĂTĂLINA - CONSILIER JURIDIC, DIRECTIA ACHIZITII PUBLICE - SERVICIUL ACHIZITII PUBLICE SI CONTRACTE
20. TOFĂNESCU LĂCRĂMIOARA - CONSILIER JURIDIC, DIRECTIA ACHIZITII PUBLICE - SERVICIUL ACHIZITII PUBLICE SI CONTRACTE
Consilieri Judeteni:
1. ACOSTOAIEI Adrian
2. ALEXA Petru Bogdan
3. APREOTESEI Andrei
4. BOGDAN Mihail
5. CABALĂU Maria
6. CĂTUR Cătălin Constantin
7. CIOBANU Marius-Mihai
8. CÎTEA Petronela
9. DÎSCĂ Daniel
10. DOLACHI-PELIN Constantin
11. FLUTUR Sorin-Georgel
12. IGNAT Etienne
13. LEBĂDĂ Dorel
14. LUPU Constantin Codrin
15 LUPU Magdalena
16. MANOLACHE Mircea
17. MINEA Marius-Dănuț
18. NEMȚANU Constantin
19. OLARU Georgeana-Lăcrămioara
20. OLTEANU Romeo
21. PRICOPE Petru Ovidiu
22. PRISTĂVITA Gabriel
23. PÎNTEA Costică
24. SLABU Adrian
25. SOCOLOV Răzvan-Vladimir
26. STANCIU Cristian
27. ȘERBAN Constantin
28. TIMOFCIUC Cătălin
29. TRANDAFIRESCU Sorin-Alexandru
30. URCACIU Ion Lorin
31. USCATU Constantin-Marian
32. URSANU Radu Ionel
33. URSU Lăcrămioara
34. VARTIC Raluca