Palvelun hinta:
Palvelulle tulee määritellä 1 palveluneuvojan työpäivän hinta. Päivän kesto on 7 tuntia. Pääsääntöisesti henkilökohtaista työnhakuneuvontaa tarjotaan klo 9:00-16:00 välisenä aikana, mutta satunnaisesti voi olla tarve tarjota palvelua klo 8:00-18:00 välisenä aikana. Palvelu laskutetaan palveluneuvojien toteutuneiden työpäivien mukaan. Työpäivän hinnan tulee sisältää kaikki palvelun kustannukset (palkat, laitteet yms.) ja lisäksi erilaisten toteutustapojen ja toteutuspaikan vaihdoksista aiheutuvat kustannukset. Muita kustannuksia ei voi laskuttaa.
Kohderyhmä ja asiakasohjaus:
Palvelun kohderyhmänä ovat Varsinais-Suomen TE-toimiston tai muun työllistymispalvelutoimijan työnhakija-asiakkaat, jotka tarvitsevat opastusta TE-toimistossa asiointiin ja muihin työnhakuunsa liittyviin kysymyksiin. Pääsääntöisesti asiakkaat hakeutuvat itsenäisesti päivystysluonteiseen palveluun TE-toimistoasioinnin tai vastaavan asiointinsa yhteydessä. Toissijaisesti työllistymispalvelujen asiantuntijat ohjaavat asiakkaita palveluun. Palveluun on mahdollista myös varata aika henkilökohtaista opastusta varten. Turun toimipaikassa on nykyisellään n. 50-80 neuvontatapahtumaa/asiakaskontaktia päivittäin. Merkittävä osa palvelussa asioivista työnhakijoista on maahanmuuttajia. Palveluneuvojien tulee nimikyltein tms. osoittaa työskentelevänsä muussa kuin viranomaisroolissa.
Palveluneuvojien perehdytys ja osaamisen ylläpito:
Myyjä vastaa henkilöstökoulutuksin ja perehdytyksellä siitä, että palveluneuvojien tiedot ja taidot työnhakuun liittyvissä asioissa ovat riittävällä tasolla (trendit, palvelut, verkkosivut, sosiaalinen media). Henkilökohtaisen työnhakuneuvonnan asiakaspalvelun tulee olla tasalaatuista. Myyjä ja TE-toimisto kokoontuvat säännöllisesti määrittelemällään tavalla sopimaan ja varmentamaan palvelun sujumiseen liittyvistä käytännön asioista. Tietosuojaan ja tietoturvaan liittyvät asiat löytyvät tarjouspyynnön liitteistä.
Koneet, laitteet ja tilat:
TE-toimiston asiakaspäätteet ovat palvelun käytössä TE-toimiston Turun toimipaikan itsepalvelutiloissa. Muualla työskentelyä ja henkilökohtaista neuvontaa varten myyjä järjestää palveluneuvojien käyttöön tarvittavat tietokoneet ajanmukaisine ohjelmistoineen ja internet-yhteyksin. Asiakas voi halutessaan myös käyttää omaa tietokonettaan. Palvelua toteutetaan sitä varten osoitetuissa TE-toimiston tai muun työllistymispalvelun itsepalvelutiloissa tms. TE-toimiston Turun toimipaikassa käytössä on myös erillinen tila henkilökohtaista palvelua varten.
Raportointi ja muu seuranta palvelun tuoteutumisesta:
Myyjä raportoi palvelun toteuttamista koskevat tiedot kuukausittain. Raportointi on tarkemmin esitelty tarjouspyynnön liitteenä olevassa sopimusluonnoksessa. Lisäksi myyjä kutsuu ostajan ja TE-toimiston edustajat palvelun seurantakokoukseen vähintään kerran vuodessa. Kokouksin seurataan palvelun toimeenpanoa, laatua, vaikuttavuutta ja niiden kehittämistä. Seurantakokouksissa voidaan sopia vähäisistä poikkeamista sopimusmääräyksiin toimintaympäristön edellyttämällä tavalla.
Palautteen kerääminen:
Myyjä sitoutuu keräämään asiakkailta palautetta. Ostaja tai sopimuksen käyttäjä voi lisäksi seurata laatua omien tarpeidensa mukaisesti. Myyjän on toimitettava ostajan tai sopimuksen käyttäjän laadunseurantaa varten pyytämät tiedot kohtuulliseen sovittuun määräaikaan mennessä. Palvelun laatua seurataan asiakaspalautteiden, palveluntuottajalta saatujen tietojen sekä tarkastuskäyntien perusteella.
Muuta huomioitavaa:
Työllisyyden kuntakokeiluilla voi käynnistyessään olla vaikutusta palvelun toimeenpanoon esim. mahdollisten lisäresurssien tarpeeseen ja sijoittamiseen.