Pentru indeplinirea obligatiei referitoare la modul de transmitere a DUAE de catre operatorii economici participanti la procedurile de atribuire, prevazuta la art. 60 alin. (1) si (4), art. 69 alin. (1) si (3), art. 123 alin. (2) si (3) din H.G. nr. 395/2016, cu modificarile si completarile ulterioare, acestia vor completa direct in SEAP, in sectiunea dedicata a procedurii, DUAE-ul deja configurat de autoritatea contractanta.
DUAE, astfel completat, va putea fi vizualizat si analizat de catre autoritatea contractanta in sectiunea dedicata acestuia.
De asemenea, raspunsurile la DUAE ale operatorilor economici care participa la procedura vor fi completate in SEAP in mod direct, dupa autentificare, de catre fiecare participant. Pentru cazurile in care ofertantul este o asociere de operatori economici sau pentru cazurile in care ofertantul are subcontractanti sau terti sustinatori, fiecare operator economic se va autentifica in sistem si va accesa procedura de atribuire in vederea completarii DUAE in calitatea in care a fost inclus in respectiva procedura (asociat, subcontractant, tert sustinator).
Este necesar ca toti cei care trebuie sa raspunda la DUAE sa fie inregistrati ca utilizatori ai sistemului.
Detalii cu privire la intocmirea DUAE veti regasi, dupa autentificarea in sistem, in sectiunea „Informatii DUAE” – Ghid de completare DUAE.
Corespondenta si toate documentele depuse de operatorii economici vor fi in limba romana, sau insotite de traducere autorizata in limba romana.
Solicitarile de clarificari ale potentialilor ofertanti se vor adresa in mod exclusiv in SEAP la Sectiunea ”Intrebari” din cadrul procedurii de atribuire derulate prin mijloace electronice.
Raspunsurile la solicitarile de clarificari se vor posta in termen legal la rubrica de "Documentatii, clarificari si decizii" a anuntului de participare publicat pe site –ul www.e-licitatie.ro.
Autoritatea contractanta nu va da curs solicitarilor adresate prin alta modalitate de comunicare. Autoritatea contractanta nu este obligata sa dea curs solicitarilor depuse dupa data limita de solicitare clarificari.
Comisia de evaluare va transmite solicitarile de clarificare privind ofertele depuse, in SEAP la Sectiunea “Intrebari”. Operatorii economici vor transmite raspunsurile la clarificari si eventualele documente solicitate pe parcursul evaluarii ofertelor prin intermediul SEAP (Sectiunea “Intrebari”), integral in sectiunea corespunzatoare respectivei solicitari, sub forma unuia sau a mai multor documente/fisiere distincte semnate cu semnatura electronica.
In situatia in care doua sau mai multe oferte sunt clasate pe acelasi loc (in primele 5), autoritatea contractanta va semna acordul-cadru cu toti cei clasati pe primele 5 locuri ale clasamentului.
Reluarea competitiei va avea la baza criteriul de atribuire aferent atribuirii acordului-cadru, urmand a se reoferta doar pretul.
Depunerea de oferte in cadrul reluarii competitiei se va face la sediul autoritatii contractante, conform informatiilor comunicate la nivelul invitatiei de depunere oferte in cadrul procesului de reofertare. La nivelul reofertarii, pretul unitar ce a stat la baza declararii ofertei ca fiind castigatoare va putea fi pastrat sau imbunatatit, si nu va putea fi marit.
Nota: Intrucat din motive tehnice imputabile SEAP nu poate fi bifat NU la reluarea competitiei prin SEAP, si tinand cont de faptul ca reluarea competitiei prin SEAP nu functioneaza la parametri tehnici necesari unui proces de reluare a competitiei/reofertare (se pot introduce doar preturi la nivelul SEAP, fara a putea fi depusa o oferta), ni s-a comunicat de catre reprezentantii ADR faptul ca la acest moment nu se poate debloca campul dar daca este absolut necesar ca reluarea competitiei sa se desfasoare offline sa solicitam la momentul reluarii competiei acest lucru – prin urmare, aceasta corelare tehnica la nivelul SEAP se va realiza la nivelul reluarii competitiei/reofertarii. In concluzie, reluarea competitiei nu se face prin SEAP.
Cerintele tehnice definite la nivelul anuntului de participare, caietului de sarcini sau altor documente complementare, prin trimiterea standardelor, la un anumit producator, la marci, brevete, tipuri, la o origine sau la o productie/metoda specifica de fabricatie/prestare/executie, vor fi intelese ca fiind insotite de mentiunea ”sau echivalent”.