Auflistung und kurze Beschreibung der Bedingungen, Angabe der erforderlichen Informationen und Dokumente:
Toate documentele întocmite/emise de catre ofertant in scopul participarii la procedura vor fi prezentate in original si vor fi semnate cu semnatura olografa.
Pentru celelalte documente solicitate in cadrul acestei sectiuni pentru persoanele fizice/juridice romane se permite depunerea acestora in oricare din formele original/copie legalizata/copie lizibila cu mentiunea „conform cu originalul”, iar pentru persoanele fizice/juridice straine, documentele se prezinta in original/copie legalizata/copie lizibila cu mentiunea „conform cu originalul” si vor fi insotite de traducere autorizata in limba romana.
Documentele relevante ce urmeaza a fi prezentate in sustinerea îndeplinirii criteriilor de calificare/selectie vor fi solicitate intr-o maniera echivalenta, indiferent de faptul ca ofertantul este o persoana fizica/juridica romana sau straina.
In cazul in care persoana care semneaza declaratiile/formularele solicitate nu este reprezentantul legal al operatorului economic, se va atasa o imputernicire pentru aceasta pentru prezenta procedura de atribuire.
1. Declaratia prin care ofertantul certifica faptul ca nu se incadreaza la prevederile art. 79 din Legea 100/2016 (Formularul 6)
Nota: se solicita atat ofertantului asociat, subcontractantului, cat si tertului sustinator;
2. Declaratie privind neincadrarea in prevederile art. 80 din Legea 100/2016 (Formularul 7)
Nota: se solicita atat ofertantului asociat, subcontractantului, cat si tertului sustinator;
3. Declaratia privind neincadrarea în prevederile art. 81 din Legea 100/2016 (Formularul 8)
Nota: se solicita atat ofertantului asociat, subcontractantului, cat si tertului sustinator.
Declarațiile vor fi însoțite de:
— cazier judiciar al persoanei juridice si al membrilor organului de administrare, de conducere sau de supraveghere al respectivului operator economic sau a celor ce au putere de reprezentare, de decizie sau de control in cadrul acestuia, asa cum rezulta din certificatul constatator emis de ONRC/actul constitutiv;
— certificate de atestare fiscala – eliberate de ANAF și certificate de atestare fiscala pentru persoane juridice privind impozitele și taxele locale – eliberate de primarie pentru sediu și punctele de lucru. Aceste documente trebuie să ateste lipsa datoriilor restante la termenul- limita de depunere a ofertelor;
— dupa caz, documente prin care se demonstreaza faptul ca operatorul economic poate beneficia de derogarile prevazute la art. 80 alin. (3), (4), (5), art. 81 alin. (2) din Legea nr. 100/2016.
Nota: in cazul in care in tara de origine sau in tara in care este stabilit ofertantul nu se emit astfel de documente sau acestea nu vizeaza toate situatiile prevăzute la art. 79-81, atunci va fi acceptata o declarație pe propria răspundere sau dacă în țara respectivă nu există prevederi legale referitoare la declarația pe propria răspundere, o declaratie autentica data in fata unui notar, a unei autoritati administrative sau judiciare sau a unei asociatii profesionale care are competente in acest sens. Daca exista incertitudini referitoare la situatia personala a unui ofertant, autoritatea contractanta poate solicita informatii direct de la autoritatile competente;
4. Declaratia privind neincadrarea la prev. art. 43 și art. 44 din Legea 100/2016 (Formularul 9)
Nota: se solicita atat ofertantului asociat, subcontractantului, cat si tertului sustinator.
Persoanele cu functie de decizie din cadrul autoritatii contractante, in ceea ce priveste organizarea, derularea si finalizarea procedurii de atribuire, sunt următoarele:
— Toma Cătălin Dumitru – președintele Consiliului Județean Vrancea;
— Oprișan Marian – vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea;
— Cel Mare Ionel – vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea;
— Iordache Romeo – director al Direcției tehnice și investiții;
— Hărăbor Valentina – sef serviciu al Serviciului de achizitii publice;
— Dumitru Diță – director al Direcției economice;
— Cristea Violeta – control financiar preventiv propriu;
— consilieri județeni: Alexe Vasile, Apostol Adrian, Bălosu Cristinel, Bălan Doru-Geany, Blîndu Nicușor, Carabă Ionel, Crețu Adrian-Vasile, Cristian Danut, Epure Ion, Ghetu Catalin, Guguianu Constantin, Lazăr Dorel, Lepădatu Mihăiță, Marchitan Gabriela-Daniela, Marin Laurențiu-Daniel, Marin Vasile, Matei Claudiu, Melinte Vasile, Munteanu Ludmila-Geanina, Necula Ionel-Gabriel, Nedelcu Florin, Onia Cristian, Răducanu Aurelian-Cătălin, Săpunaru Dorina, Stroie Gheorghe, Toader Constantin, Tarlungeanu Adelina-Petronela, Vasilache Florin Jan, Zamfirescu Valerică, Micu Ioan, Vraciu Dorina.
Notă: aAutoritatea contractantă exclude din procedura de atribuire orice persoană fizică sau juridică, având calitatea de ofertant individual/ofertant asociat/candidat/terţ susţinător/subcontractant, care nu se încadrează în definiţia de la art. 5 alin. (1) lit. x), fără a mai fi necesară verificarea încadrării în prevederile art. 79-81.
Potrivit prevederilor. 5 alin. (1) lit. x), operatorul economic este orice persoană fizică sau juridică, de drept public ori de drept privat sau grup ori asociere de astfel de persoane, inclusiv orice asociere temporară formată între două ori mai multe dintre aceste entităţi, care oferă în mod licit pe piaţă executarea de lucrări, furnizarea de produse ori prestarea de servicii, şi care este/sunt stabilită/stabilite în:
(i) un stat membru al Uniunii Europene;
(ii) un stat membru al Spaţiului Economic European (SEE);
(iii) ţări terţe care au ratificat Acordul privind Achiziţiile Publice al Organizaţiei Mondiale a Comerţului (AAP), în măsura în care contractul de concesiune de lucrări şi contractul de concesiune de servicii atribuit intră sub incidenţa anexelor la Apendicele I al Uniunii Europene la acordul respectiv;
(iv) ţări terţe care se află în proces de aderare la Uniunea Europeană;
(v) ţări terţe care nu intră sub incidenţa pct. (iii), dar care sunt semnatare ale altor acorduri internaţionale prin care Uniunea Europeană este obligată să acorde accesul liber la piaţa în domeniul achiziţiilor publice;
Cerinta 1. Ofertantul (asociații în cazul ofertelor comune, subcontractanții în cazul subcontractării) trebuie să dovedească o formă de înregistrare în condițiile legii din țara de rezidentă, din care să reiasă că operatorul economic este legal constituit, că nu se află în niciuna din situațiile de anulare a constituirii, precum și faptul că are capacitatea profesională de a realiza activitățile ce fac obiectul contractului.
Astfel, ofertantul (asociații în cazul ofertelor comune) trebuie să facă dovada faptului că obiectul contractului are corespondent în obiectul său de activitate (în cazul asociaților doar pentru partea din contract pe care o vor realiza). Nu se solicită ca obiectul contractului să aibă echivalent în obiectul principal de activitate al ofertantului, ci poate să se regăsească și în activitățile secundare.
Documente de confirmare:
— certificatul constatator emis de Oficiul Național al Registrului Comerțului sau orice alte documente echivalente edificatoare în acest sens, din care să rezulte cel puțin informațiile legate de structura acționariatului, reprezentanții legali, obiectul de activitate;
— pentru ofertanții nerezidenți (străini) se depun documente echivalente emise în conformitate cu legislatia aplicabilă în țara de rezidență însoțite de traducerea autorizată în limba română.
Informatiile prezentate trebuie sa fie reale si actuale la data-limita de depunere a ofertelor.
Autoritatea contractantă își rezervă dreptul de a solicita ofertantului clasat pe primul loc, înainte de transmiterea comunicării privind rezultatul procedurii, să prezinte pentru conformitate documentul în original.
Cerinta 2. Dovedirea deţinerii licenței ANRSC.
Ofertantul (asociații în cazul ofertelor comune, subcontractanții în cazul subcontractării) trebuie să facă dovada deținerii licenței clasa I pentru activitatile specifice serviciului public de salubrizare care fac obiectul contractului, emisa de ANRSC conform art. 10 din HG nr. 745/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, coroborat cu art. 2 lit. g) din Legea nr. 51/2006 (cu modificarile si completarile ulterioare). Licența va fi prezentata de catre operatorul economic individual sau de cel putin unul din membrii asocierii în termen de 90 de zile de la data aprobării hotărârii de dare în administrare sau după caz, de la data semnării contractului de delegare a gestiunii.
Documente de confirmare: prezentarea unei declarații prin care ofertantul se angajează să obtina licența emisa de ANRSC, în termenul stabilit de OUG nr. 58/2016, după semnarea contractului de concesiune.