Informieren Sie sich auf unserer COVID-19-Seite über Ausschreibungen im Zusammenhang mit dem Bedarf an medizinischer Ausrüstung.

Die Konferenz zur Zukunft Europas ist die Gelegenheit, Ihre Ideen zu teilen und Europas Zukunft mitzugestalten. Verschaffen Sie sich Gehör!

Dienstleistungen - 466630-2021

15/09/2021    S179

Ungarn-Debrecen: Planungsleistungen im Bauwesen

2021/S 179-466630

Bekanntmachung vergebener Aufträge

Ergebnisse des Vergabeverfahrens

Dienstleistungen

Rechtsgrundlage:
Richtlinie 2014/24/EU

Abschnitt I: Öffentlicher Auftraggeber

I.1)Name und Adressen
Offizielle Bezeichnung: Debreceni Szakképzési Centrum
Nationale Identifikationsnummer: EKRSZ_99963286
Postanschrift: Fokos Utca 12
Ort: Debrecen
NUTS-Code: HU321 Hajdú-Bihar
Postleitzahl: 4030
Land: Ungarn
Kontaktstelle(n): Kovalcsik Annamária
E-Mail: ekr@bmsk.hu
Telefon: +36 304520582
Fax: +36 13172243
Internet-Adresse(n):
Hauptadresse: http://www.dszc.hu
Adresse des Beschafferprofils: http://www.dszc.hu
I.4)Art des öffentlichen Auftraggebers
Einrichtung des öffentlichen Rechts
I.5)Haupttätigkeit(en)
Bildung

Abschnitt II: Gegenstand

II.1)Umfang der Beschaffung
II.1.1)Bezeichnung des Auftrags:

Debreceni SZC Mechwart Kollégium tervezés

Referenznummer der Bekanntmachung: EKR000995122020
II.1.2)CPV-Code Hauptteil
71320000 Planungsleistungen im Bauwesen
II.1.3)Art des Auftrags
Dienstleistungen
II.1.4)Kurze Beschreibung:

Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum Kollégiumának építésének, fejlesztésének és bővítésének előkészítése

A Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum Debrecen egyik meghatározó szakképző iskolája.

Az oktatási intézmény iránt nagy az érdeklődés, melynek következtében nemcsak a városban, vagy az agglomerációban lakó tanulók körében népszerű az intézmény. Jelenleg nem áll rendelkezésre külön kollégium a technikum számára, s a központi kollégiumokban a helyhiány állandó. Annak érdekében, hogy az intézmény adta lehetőségeket nemcsak a debreceni, hanem a keleti régióban lévő diákok számára is elérhető legyen, egy iskolához tartozó kollégium elengedhetetlen. A jelenlegi tendenciák és felmérések alapján 250 fő elhelyezését biztosító kollégium létesítése szükséges a várható igények kiszolgálására.

Az üres ingatlan, mely jelenleg megvásárlás alatt áll, közvetlenül az iskolaépület mellett található, mely ideális egy összetett nevelési program megvalósításához.

Az ingatlan régészeti lelőhelyen fekszik (Azonosító: 36658) és a településkép védelméről szóló 45/2017. (VII.14.) Önkormányzati rendelet 2. melléklete szerint helyi védelem alatt áll.

Jelen fejlesztés az intézményben a debreceni autóipari központ kialakításával összefüggő oktatási és innovációs fejlesztések keretében valósul meg.

II.1.6)Angaben zu den Losen
Aufteilung des Auftrags in Lose: nein
II.1.7)Gesamtwert der Beschaffung (ohne MwSt.)
Wert ohne MwSt.: 44 883 000.00 HUF
II.2)Beschreibung
II.2.2)Weitere(r) CPV-Code(s)
71320000 Planungsleistungen im Bauwesen
71221000 Dienstleistungen von Architekturbüros bei Gebäuden
II.2.3)Erfüllungsort
NUTS-Code: HU321 Hajdú-Bihar
Hauptort der Ausführung:

4030 Debrecen, Fokos utca 12.

II.2.4)Beschreibung der Beschaffung:

A Debreceni SzC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum iránt igen nagy az érdeklődés, melynek következtében nemcsak Debrecenben, hanem távolabbi településekről, szomszédos megyékből, határon túlról is szívesen választják a diákok az intézményt. Jelenleg nem áll rendelkezésre külön kollégium a technikum tanulói részére, s a városban lévő kollégiumok telítettek. Annak érdekében, hogy a jelentkezők száma továbbra is magas legyen, s a keleti régióban élő diákok is a Mechwartban tanulhassanak, feltétlen szükséges egy kollégium építése.

Helyrajzi száma: 9454

Az ingatlan maximális beépíthetősége 50%, a zöldfelület minimum 30% kell legyen. Az ingatlan területe - tulajdoni lap alapján - 3837 m2, melyből max. 1918,5 m2 építhető be. Az ingatlan jelenleg beépítetlen.

Az ingatlan a zártsorú általános beépítési mód szerint építhető be. A megengedett építménymagasság 8,50 - 12,50 m.

Jelenleg magántulajdonban van, de megvásárlása esetén a Debreceni Szakképzési Centrum vagyonkezelésébe fog kerülni. Ide szeretnék felépíteni a kollégiumot, s így az elhelyezése miatt ideális lehetőség egy összetett nevelési program megvalósításához.

Az ingatlan régészeti lelőhelyen fekszik (Azonosító: 36658) és a településkép védelméről szóló 45/2017. (XII.14.) Önkormányzati rendelet 2. mellélete szerint helyi védelem alatt áll.

A tervezési feladat a kollégium épületének, környezetének megtervezése a beépíthető összes terület legjobb kihasználásával.

A kollégium kialakításánál a főbb paraméterek:

# 250 fő befogadására legyen alkalmas (75% -25 % megoszlás fiú és lány között)

# kétágyas szobák, fürdőszobával, beépített szekrénnyel

# szintenként kerüljön kialakításra teakonyha, tanterem vagy tanulószoba

# kollégiumon belül kerüljön kialakításra sportolásra alkalmas helyiség, helyiségek, kollégiumi nevelőtanári szoba, mosókonyha, orvosi szoba, beteg szoba, vendégszoba, a szükséges irodai helyiségek, közösségi tér, parkoló, bicikli tároló, tetőterasz

# konyha, étkező kialakítása

# teljes kábeles és Wifi lefedettség

# a kollégium körül a park kialakítása, amely szorosan kapcsolódik a Mechwart udvarával

A tervezési feladat magába foglalja a vázlatterv, az építési engedélyezési tervdokumentáció és a kiviteli tervdokumentáció elkészítését.

Ennek keretében a meglévő épületet érintő felújítási munkák vázlatszerű bemutatása, a bővítéssel, fejlesztéssel érintett területek bemutatása, a fejlesztés szöveges leírása, melyben bemutatásra kerül az épület tömege, befoglaló méretei, magassága, alaprajzi kontúrja és vázlatos elképzelést mutat be a homlokzat kialakítására, a nyílászárók elhelyezésére vonatkozóan. Javaslatot tartalmaz a tervezett beépítés karakterére, a telepítés - és a telek beépítési paramétereire a helyi építési előírások ismeretében.

Minimálisan tartalmaznia kell helyszínrajzot, vázrajzot (m=1:200 vázlattervi tervdokumentáció), a tervezett állapot bemutatását - rövid műszaki leírást: épület és telekadatok, helyiséglista m2 adatokkal.

A Tervező feladata a szükséges egyeztetések lefolytatása az érintett szakhatóságokkal, közmű szolgáltatókkal, az illetékes építéshatósággal és az Építészeti-Műszaki Tervtanács véleményezési eljárásához a Főépítésszel, mely a Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 64/2012. önkormányzati rendelete hatálya alá tartozik.

A tervező az építészeti-műszaki dokumentáció összeállítása során gondoskodik arról, hogy az építésügyi hatóság rendelkezésére álljon a helyszínről, annak környezetéről készített minden olyan hitelt érdemlő dokumentum (terv, képfelvétel, hivatalos feljegyzés, egyéb okirat, nyilatkozat stb.), amely a tervezés alapját képezte, és amely lehetővé teszi a döntés meghozatalát, az építésügyi hatósági engedély megadását és a tudomásulvétel feltételeinek vizsgálatát, igazolását

Az építészeti-műszaki dokumentációnak kötelező része a látványterv

Energetikai számítás készítése a meglévő és a tervezett állapotról

Tervezői költségbecslés készítése

A kivitelezési tervdokumentációnak a jogszabályokban előírt munkarészeket kell tartalmaznia. Az engedélyezési és kivitelezési tervdokumentációnak minden az engedélyezéshez és a kivitelezéshez szükséges szakági munkarészt tartalmaznia kell. Tervező feladatát képezi, hogy a munka megvalósításához szükséges szakirányú egyeztetéseket a szakhatóságokkal és közmű szolgáltató cégekkel megszervezze, lebonyolítsa, illetve Megrendelő nevében, de a saját költségén beszerezze a megvalósításhoz szükséges hozzájárulásokat, amelyekre őt jogszabály vagy valamely hatósági előírás kötelezi. Tervező feladatát képezi továbbá, hogy a tervezési munka során rendszeresen egyeztessen az illetékes engedélyező hatósággal a Megrendelő jelenlétében.

A részletes leírást a közbeszerzési dokumentumok tartalmazzák.

II.2.5)Zuschlagskriterien
Qualitätskriterium - Name: 2. É jogosultsággal rendelkező szakember közhasználatú épület tervezésében felelős tervezőként szerzett szakmai gyakorlata (min 0 db, max. 10 db) / Gewichtung: 12,5
Qualitätskriterium - Name: 3. G jogosultsággal rendelkező szakember közhasználatú épület tervezésében felelős tervezőként szerzett szakmai gyakorlata (min 0 db, max. 10 db) / Gewichtung: 12,5
Qualitätskriterium - Name: 4. V jogosultsággal rendelkező szakember közhasználatú épület tervezésében felelős tervezőként szerzett szakmai gyakorlata (min 0 db, max. 10 db) / Gewichtung: 12,5
Qualitätskriterium - Name: 5. T jogosultsággal rendelkező szakember közhasználatú épület tervezésében felelős tervezőként szerzett szakmai gyakorlata (min 0 db, max. 10 db) / Gewichtung: 12,5
Preis - Gewichtung: 50
II.2.11)Angaben zu Optionen
Optionen: nein
II.2.13)Angaben zu Mitteln der Europäischen Union
Der Auftrag steht in Verbindung mit einem Vorhaben und/oder Programm, das aus Mitteln der EU finanziert wird: nein
II.2.14)Zusätzliche Angaben

Abschnitt IV: Verfahren

IV.1)Beschreibung
IV.1.1)Verfahrensart
Offenes Verfahren
IV.1.3)Angaben zur Rahmenvereinbarung oder zum dynamischen Beschaffungssystem
IV.1.8)Angaben zum Beschaffungsübereinkommen (GPA)
Der Auftrag fällt unter das Beschaffungsübereinkommen: ja
IV.2)Verwaltungsangaben
IV.2.1)Frühere Bekanntmachung zu diesem Verfahren
Bekanntmachungsnummer im ABl.: 2021/S 010-018326
IV.2.8)Angaben zur Beendigung des dynamischen Beschaffungssystems
IV.2.9)Angaben zur Beendigung des Aufrufs zum Wettbewerb in Form einer Vorinformation

Abschnitt V: Auftragsvergabe

Auftrags-Nr.: 1
Bezeichnung des Auftrags:

Debreceni SZC Mechwart Kollégium tervezés

Ein Auftrag/Los wurde vergeben: ja
V.2)Auftragsvergabe
V.2.1)Tag des Vertragsabschlusses:
06/09/2021
V.2.2)Angaben zu den Angeboten
Anzahl der eingegangenen Angebote: 7
Anzahl der eingegangenen Angebote von KMU: 7
Anzahl der eingegangenen Angebote von Bietern aus anderen EU-Mitgliedstaaten: 0
Anzahl der eingegangenen Angebote von Bietern aus Nicht-EU-Mitgliedstaaten: 0
Anzahl der elektronisch eingegangenen Angebote: 7
Der Auftrag wurde an einen Zusammenschluss aus Wirtschaftsteilnehmern vergeben: nein
V.2.3)Name und Anschrift des Wirtschaftsteilnehmers, zu dessen Gunsten der Zuschlag erteilt wurde
Offizielle Bezeichnung: TSPC Technical Supervision and Planning Consulting Hungary Kft.
Nationale Identifikationsnummer: EKRSZ_56858282
Postanschrift: Ezerjó Út 10
Ort: Győr
NUTS-Code: HU221 Győr-Moson-Sopron
Postleitzahl: 9011
Land: Ungarn
E-Mail: info@tspc.hu
Telefon: +36 18009191
Fax: +36 18009192
Internet-Adresse: http://www.tspc.hu/
Der Auftragnehmer ist ein KMU: ja
V.2.4)Angaben zum Wert des Auftrags/Loses (ohne MwSt.)
Gesamtwert des Auftrags/Loses: 44 883 000.00 HUF
V.2.5)Angaben zur Vergabe von Unteraufträgen
Es können Unteraufträge vergeben werden
Kurze Beschreibung des Anteils des an Unterauftragnehmer vergebenen Auftrags:

gépészeti tervezési feladatok; építményvillamossági tervezési feladatok; tartószerkezeti tervezési feladatok; egyéb tervezés

Abschnitt VI: Weitere Angaben

VI.3)Zusätzliche Angaben:

Berép-Terv Beruházó, Épitő és Tervező Kft.: 4028 Debrecen, Laktanya utca 46. fszt. 1. (10614790-2-09)

Magyar Energia Centrum Projektfejlesztő és Koordinációs Szolgáltató Kft.: 1223 Budapest, Nagytétényi út 190. B. ép. 1. em. 2. (22743831-2-43)

MG Építész Tervező és Szolgáltató Kft.: 1125 Budapest, Szarvas Gábor út 42/a. al. 1. (13079909-2-43)

Perfektum Építész Kft.: 1036 Budapest, Perc utca 2. (26295464-2-41)

Tisza Építész Műterem Kft.: 4431 Nyíregyháza, Fürdő utca 85. (24147358-2-15)

TopKvalitás Tervező és Szolgáltató Kft.: 2800 Tatabánya, Bakony utca 1/1. (11474762-2-11)

TSPC Technical Supervision and Planning Consulting Hungary Kft.: 9011 Győr, Ezerjó út 10. (24084794-2-08)

VI.4)Rechtsbehelfsverfahren/Nachprüfungsverfahren
VI.4.1)Zuständige Stelle für Rechtsbehelfs-/Nachprüfungsverfahren
Offizielle Bezeichnung: Közbeszerzési Hatóság Közbeszerzési Döntőbizottság
Postanschrift: Riadó u. 5
Ort: Budapest
Postleitzahl: 1026
Land: Ungarn
E-Mail: dontobizottsag@kt.hu
Telefon: +36 18828592
Fax: +36 18828593
VI.4.3)Einlegung von Rechtsbehelfen
Genaue Angaben zu den Fristen für die Einlegung von Rechtsbehelfen:

A jogorvoslati kérelmek benyújtásának határidejére vonatkozó pontos információkat a Kbt. 148. § (3)-(9) bekezdéseiben foglalt előírások tartalmazzák.

VI.4.4)Stelle, die Auskünfte über die Einlegung von Rechtsbehelfen erteilt
Offizielle Bezeichnung: Közbeszerzési Hatóság Közbeszerzési Döntőbizottság
Postanschrift: Riadó u. 5
Ort: Budapest
Postleitzahl: 1026
Land: Ungarn
E-Mail: dontobizottsag@kt.hu
Telefon: +36 18828592
Fax: +36 18828593
VI.5)Tag der Absendung dieser Bekanntmachung:
10/09/2021